Povežite se s nama

Međimurje

Još samo danas: MURID-ova dobrotvorna tombola “Budi sretna priča jednog medvjedića”

Objavljeno:

- dana

Tijekom ovogodišnjeg Porcijunkulova Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu organizira dobrotvornu tombolu.

Akcija nosi ime “Budi sretna priča jednog medvjedića”. Za cijenu od 10 kuna do kraja manifestacije na MURID-ovu štandu moći ćete kupiti tombolu, pri čemu je svaka dobitna, te izabrati plišanu igračku koju želite.

Suradnja

– Akcija je uspješna, preciznije brojke znat ćemo nakon završetka, no dosad smo već sigurno podijelili oko 650 igračaka. Djeca i roditelji jako dobro reagiraju, drago mi je što smo uspjeli razveseliti i jedne i druge, te pronaći novi dom za medvjediće koji će odsad uveseljavati na stotine druge djece – kaže Maja Baksa, jedna od zaposlenica MURID-a.
Za vikend je na Porcijunkulovu sličnu akciju za MURID organizirao i LEO klub Zrinski. Kombinirali su poznati MURID-ov “Tepih u gradu”, na kojem su se djeca mogla igrati, s dobrotvornom tombolom.

– Akcija je imala više ciljeva i svi su ostvareni: igrali smo se, fotkali, širili pozitivne emocije… Djeca su uživala igrajući se s nama i svojim roditeljima na tepihu, roditelji koji su iskazali zabrinutost u vezi razvoja svog djeteta dobili su savjet i preporuku, putem tombole i dobrovoljnih priloga skupili smo sredstva za kupnju komunikatora za djecu s teškoćama u razvoju, a LEO članovi su dobili iskustvo organizacije još jedne akcije, što im je pomoglo da narastu u osobnom, timskom, organizacijskom i kreativnom smislu. Dobrobit akcije vidljiva je na puno različitih načina! – sretna je Marija Repalust, MURID-ova zaposlenica i članica LEO kluba Zrinski.

Dobra praksa

– MURID-ov model rane intervencije jedan je od nekoliko primjera dobre prakse u ovoj regiji Europe, a svakako najbolji u Republici Hrvatskoj. Njegova kvaliteta počiva na suradnji svih stručnjaka u timu, njihovoj motivaciji da se neprestano usavršavaju, spremnosti vodstva tima da omogući potrebne supervizije koje jedine mogu biti garancija kvalitete, te podršci zajednice koja daje vjetar u leđa. Nedavno nas je posjetila delegacija iz Slovenije koja će na temelju MURID-ovog modela predlagati kreiranje zakona o ranoj intervenciji u Republici Sloveniji. Podrška MURID-u su i volonteri kojih trenutno ima pedeset, a koji na različite načine daju sebe i svoju energiju kako bi doprinijeli ostvarivanju MURID-ove misije – dodaje.
Posjetite MURID-ov šator za vrijeme Porcijunkulova i povedite mališane. Poigrajte se s njima na tepihu i ponesite kući plišanca, te podržite potrebite!

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje