Povežite se s nama

Međimurje

Vlč. Puškadija s vjernim pukom kroz svih 9 sela župe

Objavljeno:

- dana

SEDMI PO REDU

Župa Sveti Juraj na Bregu organizirala u subotu, 11. ožujka, sedmi po redu Križni put pod geslom “Ne živi čovjek samo o kruhu nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.”

Ove godine na svakoj postaji Križnog puta, kroz svih devet sela župe, župljani su razmišljali o mislima iz Križnog puta svećenika Josipa Stadlera.
Nakon mise u župnoj crkvi župnik Ivica Puškadija iznio je križ za kojim je krenula procesija sudionika koja se sastojala od onih najmlađih do onih starijih koji su, navode iz Župe, pokazali kolika je njihova snaga, pouzdanje u Boga i vjera da će uspjeti proći cijelim putem. Od postaje do postaje križ je prelazio iz ruku do ruku onih koji su ga nosili.

– Šutnja koja je vladala između jedanaeste postaje „Isusa pribijaju na križ“ i dvanaeste postaje „Isus umire na križu“ upriličila je stvarnost šutnje trpljenja, trenutke u životu kad riječi više ne tješe jer bol obuzima čitavo biće te je prisutna samo čežnja za blizinom bližnjega. Postaja šutnje prilika je svima nama da razmišljamo jesmo li i mi spremni poći za drugoga na križ? Jesmo li spremni žrtvovati sebe kako bismo pomogli svome neprijatelju? Imamo li snage ostaviti sve i krenuti Isusovim putem muke i patnja? – navode iz Župe Sveti Juraj na Bregu. Križni put završio je u crkvi, od kuda je i krenuo.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje