Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorenje Adventa u Varaždinu 30. studenog uz koncert Zacka Dusta na Stančiću

Objavljeno:

- dana

U sklopu Adventa u Varaždinu program će se održavati i na varaždinskom Stančićevom trgu. Pripreme su u punom jeku s obzirom da je službeni početak ove manifestacije, koja privlači sve veći broj turista u grad u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika 1. prosinca. Idejni začetnik programa na Stančićevom trgu je marketinška agencija PRLady.

Više programa

– Nastavljamo graditi adventsku priču na Stančiću koja će biti još raznovrsnija i bogatija i što se tiče ugostiteljske ponude, ali i zabavno-glazbenog programa. Tako će koncerti biti svakog petka i nedjelje. Groovebox, Fani Solomun, Roomorsi samo su neka od imena koja će vas zagrijavati tijekom programa na Stančiću – najavila je Martina Pakšec iz makretinške agencije PRLady.
Najavljuje da će u ovogodišnjem programu sudjelovati i Društvo “Naša djeca” Varaždin.
– Članovi DND Varaždin održat će svoj predbožićni koncert 15. prosinca u jutarnjem terminu te 22. prosinca, kada će se sa Stančićevog trga podignuti u zrak bezbroj lampiona dobrih želja. Sudjelovanjem u ovoj akciji i vi možete postati dio naše humanitarne priče – najavila je Pakšec.
Dodaje kako su pripremili i nagradnu igru za najkreativniju fotografiju unutar najvećeg varaždinskog okvira za fotografije, koji će i ove godine biti postavljen na Stančiću.
– Lampice Adventa u Varaždinu se pale 30. studenog upravo na Stančiću uz koncert Zacka Dusta. Pozivam sve da dođu i uživaju na ovogodišnjim programima na Stančiću te guštaju uz kuhano vino i gin – zaključila je na kraju Pakšec.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje