Povežite se s nama

U fokusu

Osigurano više od devet milijuna kuna za obnovu II. osnovne škole Varaždin

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin dobio je preko devet milijuna kuna od Europske unije za obnovu II. osnovne škole.

Vijest o pristiglom novcu objavio je jutros gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok na svom facebook profilu.

– Evo, dragi sugrađani, upravo primili vijest da smo dobili ponovno preko 9.000,000 kuna od EU za obnovu Druge osnovne škole! Posebno sam sretan jer je riječ o jednoj od najljepših školskih zgrada i dvorišta u Hrvatskoj. Je li sad jasnije tko i zašto nas želi zaustaviti? – napisao je gradonačelnik Čehok.

U fokusu

Varaždinska županija ima ukupno 2116 nezaposlenih, a poslodavci najviše traže radnike u pogonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Krajem travnja 2024. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2116 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 2,5 % ili za 55 osoba, a u usporedbi s travnjem 2023. godine broj nezaposlenih veći je za 16 osoba odnosno 0,8 %.

Tijekom travnja evidentirano je 318 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavila se 250 osoba, iz drugog oblika rada jedna, iz redovnog obrazovanja pet, a iz neaktivnosti 62 osobe.

Također, tijekom ovogodišnjeg travnja prijavljeno je 780 slobodnih radnih mjesta, što je za 11,5 % (101 slobodno radno mjesto) manje nego u proteklom mjesecu te 14,9 % (101 slobodno radno mjesto) više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najtraženija zanimanja tijekom travnja 2024. godine bila su radnik na proizvodnoj liniji (tražilo se 70 djelatnika), prodavač (34), čuvar (32), radni za pomoć u kući (30) i telefonist (28).

Tijekom travnja 2024. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je ukupno 256 osoba na temelju radnog odnosa. To je 4,5 % manje nego u prethodnom mjesecu i 13,3 % više nego u istom mjesecu prošle godine. Iz evidencije PU Varaždin tijekom travnja 2024. godine također je zaposleno 36 osoba na temelju drugih poslovnih aktivnosti.

Stopa nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za Varaždinsku županiju za travanj bila je 2,9, a za Hrvatsku je viša i iznosi 5,5.

Nastavite čitati

U fokusu

Pala odluka da se u Varteksu prekida štrajk, radnici nastavljaju s radom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Samostalni radnički sindikat Varteks donio je u srijedu, 15. svibnja, odluku kojom prekidaju štrajk radnika Varteksa s jučerašnjim danom, objavili su iz Sindikata te su poručili da od srijede radnici nastavljaju s radom.

Navodi se da je sindikat takvu odluku donio nakon što je zajamčena isplata neisplaćenih plaća svim radnicima, a koje će biti isplaćene iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina, piše 24sata.hr.

Pozitivno je djelovalo i postavljanje nove uprave Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje