Povežite se s nama

Međimurje

Poticaji Grada Murskoga Središća za uređenje stambenih nekretnina

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće je početkom godine raspisao natječaj za dodjelu poticaju pri uređenju nekretnina na području Grada. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnina, uz uvjet da su stalno zaposleni najmanje dvije godine bez prekida.

U slučaju da se na parceli nalazi stambeni objekt koji nije pogodan za stanovanje, tada tražitelj poticaja mora imati prebivalište na području Grada te ne smije biti vlasnik druge stambene nekretnine. Poticaj mogu ostvariti i oni koji nemaju prebivalište na području Grada, no koji su spremni ukloniti stambeni objekt u ruševnom stanju i na istoj parceli izgraditi novi.

U zadanom roku u Gradu Murskome Središću zaprimljeno je šest prijava, koje je povjerenstvo usvojilo. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak je u ponedjeljak, 6. svibnja, s prijaviteljima potpisao ugovore.

– Cilj donošenja ovakvih odluka i raspisivanje javnih natječaja je uklanjanje starih i ruševnih kuća koje su vrlo često prijetnja sigurnosti, leglo raznoraznih štetočina te nagrđuju izgled naselja. Stoga je želja, ukoliko je to moguće, da se urede i privedu stambenoj funkciji – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje