Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Druženje članova MIS i MIK: ove godine utrošeno je oko 1000 sati na edukacije, radionice i natjecanja

Objavljeno:

- dana

Članovi udruga MIS i MIK u okviru pilot projekta „Centar izvrsnosti informatike faza I.“ organizirali su 8. lipnja završno druženje u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM).

Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Međimurske županije. Nositelj je udruga „Mladi informatičari Strahonica” (MIS) koja s udrugom “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK) provodi aktivnosti, a sve u partnerstvu s TICM-om, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec. Odmah po dolasku, svaki član udruga dobio je majicu s oznakama projekta koju su odmah i obukli, a multimedijalna dvorana TICM-a bila je dupkom ispunjena najmlađim članovima i njihovim roditeljima. Okupljenima se pozdravnim riječima obratio predsjednik udruge MIS Dejan Drabić okružen kolegama predsjednikom MIK-a Viktorom Lazarom te Miljenkom Blažekom, Renatom Železnjakom i Davidom Krištofićem. U govoru je spomenuto da je tijekom svih aktivnosti udruga utrošeno gotovo 1000 sati raznih edukacija, radionica i natjecanja. Najvažnije od svega je, objašnjavaju iz MIS-a, što su djeca i mladi imali prilike stjecati vrsna znanja od IT stručnjaka iz gospodarstva, kao i vrsnih kolega iz obrazovnog sektora. Iskušana je to ekipa stručnjaka, a rezultati su ti koji su stizali tijekom cijele školske godine. Istaknut je veliki značaj Međimurske županije koja je prepoznala važnost projekta te financiranjem osigurala kontinuitet. Direktor TICM-a Ivan Plačko u svom govoru naglasio je važnost takvog projekta za Međimursku županiju, osobito u okviru ustanove koju predvodi. – Centar izvrsnosti predstavlja nastavak kvalitetnog rada MIS Strahoninec i MIK Čakovec s djecom u STEM području. Nekoj djeci je ovo bio prvi dodir s programiranjem, nekoj s robotikom, a mnogima nastavak učenja iz područja algoritama. Projekt podržava Međimurska županija, a naša podrška kolegama iz MIS-a i MIK-a je već tradicionalna – naveo je Plačko. Sudionici su slikanjem ovjekovječili skup koji je potom nastavljen druženjem u opuštenoj atmosferi uz domjenak i piće. Bila je to izvrsna prilika za razmjenu iskustva te dobivanje dodatnih informacija o nastavku aktivnosti koje se planiraju početkom iduće školske godine.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje