Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečkim i prigradskim ulicama zagospodarili građevinski strojevi

Objavljeno:

- dana

GRAD U “PETOJ“

S dolaskom lijepog vremena zahuktala se građevinska sezona na širem čakovečkom području.

Naime, Grad Čakovec između ostaloga financira uređenje pješačke staze na desnoj strani Ulice dr. Ante Starčevića i dopunjavanje javne rasvjete u Ulici Ivana Sokača.

Sve usklađeno

Istovremeno i Međimurje plin obavlja zamjenu dotrajalih plinovoda u Ulici žrtava fašizma i Ulici kralja Zvonimira. Nakon uređenja kolnika i lijevog nogostupa u Starčevićevoj ulici, uređuje se pješačka staza s druge strane. Radovi vrijedni 187.500 kuna odvijaju se od željezničke pruge do križanja s Ulicom kralja Zvonimira. Osim postavljanja tlakavaca, u Gradu najavljuju da će se urediti i odvodnja oborinskih voda. Ako ne bude nepredviđenih zastoja zbog vremenskih prilika, spomenuti radovi koje izvodi čakovečka “Hogra“ završit će početkom svibnja. Inače, u Ulici Ivana Sokača, na čakovečkom Jugu, u tijeku je dopunjavanje javne rasvjete. Izvoditelj – tvrtka Kabelmont iz Domašinca – postavlja četiri nova kandelabra, a vrijednost radova, koji će potrajati do mjesec dana, je oko 100 tisuća kuna. Međimurje plin će nakon spomenute zamjene plinskih instalacija u kvartu u blizini Čakovečkih mlinova svoje strojeve preseliti u ulice Lavoslava Ružičke, Ljudevita Gaja i Ruđera Boškovića. Radovi vrijedni oko dva milijuna kuna trajat će otprilike tri mjeseca, a nakon njih kolnici i nogostupi vratit će se u prvobitno stanje te urediti prekopane zelene površine.

Više zelenila

Živo je i u prigradskome naselju Štefanec, u kojem se privode kraju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i obnovi prometnica. Ovih dana završeno je polaganje finog sloja asfalta, a nakon toga slijedi uređenje prilaza kućama i zelenih površina. Radove su obišli čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenikom Mariom Medvedom i Dejan Hrastić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Štefanec. Nanovo je asfaltirano dva i pol kilometra ulica, odnosno sve one ceste koje su raskopane zbog postavljanja kanalizacijskih cijevi. Uredit će se i prilazi kućama, kao i zelene površine. Udio Grada Čakovca u ovoj investiciji je dva milijuna i 100 tisuća kuna. Podsjećamo da se kanalizacija u Štefancu gradila u sklopu projekta Aglomeracija Čakovec, koji se na cijelom području ubrzano privodi kraju. Osim redovnog održavanja i popravka prometnica na širem gradskom području, zahvaljujući planiranim investicijama u ovogodišnjem gradskom budžetu na red je došao i okoliš Sportskog doma u Mihovljanu. Uređena je podloga i asfaltiran prilaz spomenutom objektu, a uskoro će se urediti i parkirališta. Tako će 30-tak godina nakon izgradnje Dom napokon dobiti i potrebnu vanjsku infrastrukturu. Ova će investicija nakon završetka radova gradski proračun stajati 130 tisuća kuna.

U svibnju će završiti uređenje Starčevićeve ulice i kvarta kod Čakovečkih mlinova

– Sportski dom koriste Nogometni klub Sloboda Mihovljan i ŽNK Katarina Zrinski Čakovec te STK Mihovljan i Streljački klub Sloboda Mihovljan, kao i većina udruga s ovog područja. U planu je da se u blizini Doma uredi i dječje igralište s dodatnim sportskim terenima – najavljuje čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Dodao je da je ovih dana na zgradi Doma promijenjena stolarija te da su obnovljene i uređene svlačionice, a uredit će se i vanjski dio fasade.

Povećana sigurnost

Grad Čakovec je u međuvremenu postavljanjem svjetleće signalizacije uspio dodatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Neka od opasnih mjesta, na kojima su zabilježene učestale prometne nesreće, su pješački prijelazi u Preloškoj i Zrinsko-frankopanskoj ulici. Njima svakodnevno prolaze učenici osnovnih i srednjih škola te su na tim lokacijama postavljeni solarni cestovni LED-markeri. Riječ je o svjetlima postavljenima u kolnik koja se napajaju solarnom energijom, a automatski se uključuju kad padne mrak. U Zrinsko-frankopanskoj ih je postavljeno šesnaest, a u Preloškoj ulici osam. Cijena jednoga takvog uređaja je 1.500 kuna. Također, popravljeni su i prije dvije godine postavljeni LED-signali na početku Zrinsko-frankopanske i Vukovarske ulice. Uređaji su popravljeni u garancijskom roku, na trošak izvođača. Na križanjima pak Kalničke i Ulice E. i G. Legensteina, Ulice Ivana Sokača i Ulice Putjane, Travničke i Ulice Antuna Mihanovića, Jakova Gotovca, Vukovarske i Športske ulice te na križanju Ulice Globetka, Športske i Ulice braće Granner postavljeni su solarni svjetlosni radarski znakovi. Spomenuti uređaji su postavljeni ispod prometnih znakova koji treptanjem vozače upozoravaju na dolazak na raskršće. I oni se napajaju solarnom energijom te se automatski uključuju prilikom nailaska vozila. Ova investicija stajala je 146 tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje