Povežite se s nama

U fokusu

Liga za Varaždin: kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubravka Lekić i Davor Patafta

Objavljeno:

- dana

SEVŠEK OKUPIO RESPEKTABILAN TIM

– Moji najbliži suradnici bit će poznati gospodarstvenici Dubravka Lekić i Davor Patafta. Oni ne samo da su uspješni poduzetnici, nego su ljudi neiscrpne energije, znanja i iskustva, što je u ovom vremenu nužno Gradu Varaždinu – poručio je Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika na konferenciji za novinare koja je održana u prostorima Udruge.

Današnji susret s predstavnicima medija Lige za Varaždin bio je prilika da kandidati za zamjenike gradonačelnika predstave dio svog programa “Varaždin na kvadrat“ koji se odnosi na socijalnu politiku, mlade, umirovljenike i gospodarski razvoj.

– Proteklih dana bio sam suočen s velikim izazovom jer sam morao odabrati osobe koje će biti moji zamjenici. Bio je to jedan od najtežih zadataka. Prije svega, morao sam odabrati osobe koje su spremne ispuniti ciljeve naše udruge predviđene Statutom, a potom i one koje su spremne iznijeti zajedno sa mnom, sve projekte iz našeg programa kojega već danima predstavljamo – istaknuo je Sevšek.

Ujedno je zahvalio svojim zamjenicima, Dubravki Lekić i Davoru Patafti, na hrabrosti i volji da se kao iskusne i hrabre osobe uhvate u koštac sa socijalnim te gospodarskim problemima.

– Liga za Varaždin posvetit će posebnu pažnju sigurnosti i standardu svih naših sugrađana, te boljoj organizaciji zdravstvene djelatnosti. Uvest ćemo trijažu kao standard u ustanovu hitne medicinske pomoći, čime će građani dobiti cjelovitu i pouzdanu skrb liječnika specijalista hitne medicine, pedijatara, kirurga i internista u svakom trenutku na jednom mjestu – najavila je Lekić.

Liga za Varaždin vodit će iznimnu brigu o umirovljenicima, kojima će se omogućiti i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

– U našem ćemo mandatu za njih izgraditi dodatne kapacitete u umirovljeničkim domovima i osigurati im besplatan gradski prijevoz. Smanjit ćemo prirez 10 posto i time povećati mirovine. Stvorit ćemo proračunski prostor za isplatu 200 kuna uskrsnice i 300 kuna božićnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 2.000 kuna, te 100 kuna uskrsnice i 200 kuna božićnice za sve umirovljenike čija je mirovina do 3.500 kuna – najavila je Lekić.

Na nju se nadovezao poznati varaždinski poduzetnik Davor Patafta napomenuvši kako na taj način Liga za Varaždin stvara dostojanstvene uvjete života i veći standard svojim starijim sugrađanima.     

Gospođa Dubravka Lekić i ja bit ćemo volonteri te za svoj rad nećemo primati plaću, a naknada će se odreći i svi naši vijećnici. Najavio sam da ćemo u mandatu realizirati 700 milijuna kuna investicija u Varaždinu s izgradnjom najmanje dvije do čak 10 tvornica u Gospodarskoj zoni Brezje. To je nužno jer zbog plaća koje su ispod državnog prosjeka samo 30 posto zaposlenih građana trenutno iz poreza na dohodak puni gradski proračun – naglasio je Patafta te najavio provođenje čitavog niza proaktivnih gospodarskih mjera.

Time će Grad Varaždin pokrenuti pozitivnu spiralu razvoja, pa će se prosječne plaće podići za 30 posto, što će, kako je rekao, biti rezultat novih gospodarskih aktivnosti i investicija.

Na kraju su pozvali predstavnike medija i istaknute osobe na aktualnoj varaždinskoj političkoj sceni na javnu raspravu i sučeljavanje gospodarskih programa koji su ključni za podizanje standarda i primanja građana Varaždina.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Evo kako napreduje čišćenje jezera u Takošćanu, dnevno se odveze do 2500 metara kubnih sedimenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

>> FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Donosimo nove fotografije napretka radova izmuljenja jezera.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sredinom travnja došao je u Trakošćan provjeriti napredak radova.

– Iz Trakošćanskog jezera do sada je izvađeno više od 60.000 metara kubnih sedimenta koji je deponiran na privremenu deponiju. Uzevši u obzir količine iz prethodnih radova možemo zaključiti da je do sada iz jezera Trakošćanskog jezera izvađeno 106.000 metara kubnih sedimenta. Uskoro bi trebalo započeti punjenje jednog dijela jezera, a od jeseni i trajno zapunjavanje jezera. Rok završetka radova po ugovoru je 30. lipnja 2024. godine, a radovi su ugovoreni za 2,5 milijuna eura. Nakon završetka radova na čišćenju sedimenta iz prvog dijela jezera do Dvora Trakošćan slijedi uklanjanje servisnih putova – objavile su tada Hrvatske vode, koje su investitor.

Također, nakon čišćenja servisnih puteva slijedi punjenje donjeg dijela jezera neposredno ispod dvorca, a višak voda će se ispuštati u rijeku Bednju kako bi se omogućilo daljnje uklanjanje sedimenta iz viših dijelova Trakošćanskog jezera. Na taj način smanjit će se potreba za prepumpavanjem vode.

Paralelno s čišćenjem jezera Hrvatske vode uredit će lijevu obalu u dužini od 120 metara i to kamenom oblogom sa stopom od kamenog nabačaja. Na desnoj obali jezera uredit će se 100 metara klizišta i erodirane obale i to ugradnjom gabiona u visini od 1.5 metara.

U tjednu od 22. travnja Hrvatske vode su objavile da se povećava broj građevinskih strojeva za odvoz sedimenta te očekujemo dnevne odvoze između 2250 do 2500 metara kubnih po danu. Do tada je na gradilištu bilo devet dampera, četiri bagera duge ruke od 24 metra, četiri bagera ruke od 12 metara te buldožer.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje