Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu kod gradskih bazena nova punionica za električne automobile

Objavljeno:

- dana

EKOLOŠKA VOŽNJA

Vlasnici električnih automobila svoja vozila odsad mogu puniti i kod Gradskih bazena “Marija Ružić” u Čakovcu.

Grad Čakovec je u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom uredio novu punionicu s dva priključna mjesta, koja je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila.

– Ovo je još jedna potvrda vodeće pozicije Grada Čakovca u uvođenju novih tehnologija, posebice onih koje čuvaju okoliš. Punionica kod bazena nastavak je ulaganja i poticanja korištenja ekološki prihvatljivih vozila – rekao je pritom gradonačelnik Stjepan Kovač.

U protekle četiri godine Čakovec je uveo električne bicikle, postavljena je pametna klupica te su nabavljena tri hibridna kamiona za gradsko komunalno poduzeće. Stoga nije slučajno da je upravo Čakovec proglašen ambasadorom alternativnih goriva za 2016. godinu Jadransko-jonske inicijative, a istu je titulu dobio i lani.
Inače, HEP je dosad u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje