Povežite se s nama

Međimurje

U Međimursku županiju stiže više od 370 milijuna kuna za novu kanalizacijsku mrežu

Objavljeno:

- dana

Veliko ulaganje

U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu potpisani su ugovori o sufinanciranju dva velika infrastrukturna projekta na području Međimurske županije ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna.

Prvi projekt vezan je uz Aglomeraciju Donja Dubrava. Ukupna predvidiva vrijednost cjelokupnog projekta iznosi više od 236 milijuna kuna od čega su prihvatljivi troškovi 189 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iz europskih fondova iznose 135,7 milijuna kuna. Ovim projektom predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Preloga te općine Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba, kao i izgradnja centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području Donje Dubrave.

Drugi projekt vezan je uz Aglomeraciju Mursko Središće, čija je vrijednost oko 227 milijuna kuna, od čega će se kroz europske fondove sufinancirati s oko 129 milijuna kuna. Realizacijom ovog projekta sustav odvodnje otpadnih voda dobit će Grad Mursko Središće, kao i općine Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri. Također je predviđena rekonstrukcija dijela postojećeg sustava odvodnje u naselju Mursko Središće, te izgradnja središnjeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Uz ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i direktora Međimurskih voda Vladimira Topolnjaka, svečanosti potpisivanje ugovora sudjelovali su međimurski župan Matija Posavec kao i gradonačelnici te načelnici gradova i općina uključenih u projekt.

Izvor:
Foto: Međimurska županija

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje