Povežite se s nama

Međimurje

Čuvarice tradicije slavile veliki deseti rođendan

Objavljeno:

- dana

ROĐENDAN

Udruga žena “Zlatne ruke” Čakovec proslavila je deset godina rada. Predsjednica Udruge Ana Vrbanec veli da je desetljeće proletjelo. 

Najljepši rođendanski dar, slažu se svi, je prigodna monografija Udruge, predstavljena prošlog tjedna u prepunoj dvorani Scheier.
Udruga od početka ima samo jednu misiju – očuvanje međimurske tradicije. Danas ima 40-ak članica,koje se redovito okupljaju na druženjima gdje razmjenjuju iskustva. Sve je to opisano u monografiji. 

Naslijeđe 

– Knjiga je prvenstveno namijenjena vrtićima i školama kako bismo doprijeli do mladih, koji će, nadamo se, nastaviti prenositi tradiciju i kulturnu baštinu. Sve ono lijepo i vrijedno što smo naslijedile od naših majki želimo prenijeti na generacije koje tek dolaze – naglasila je predsjednica Udruge, ujedno i autorica monografije.
Proslava je bila prilika za dodjelu zahvalnica svim sponzorima i prijateljima Udruge. 

Udruga danas ima 40 članica  koje se redovito okupljaju i prenose iskustva 

– Ova se udruga najbolje može poistovjetiti sa svojim imenom, jer njihove ruke doista jesu zlatne, a osim ove divne monografije u naslijeđe su nam već ostavile more svojih unikatnih rukotvorina – rekao je župan Matija Posavec i česttajući naglasio:

– Čestitam vam na 10 godina postojanja i pisanoj riječi kao trajnoj ostavštini jednog vremena, a tijekom cijelog tog razdoblja pokazale ste nam kako s puno ljubavi možemo naše bogatstvo kulture čuvati, promovirati i prenositi na buduće generacije – rekao je župan Matija Posavec čestitajući veliki rođendan. Župan je obećao pomoć u organizaciji izložbe Udruge u Pečuhu, čime će ostvariti dugogodišnju želju članica.
 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje