Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin: Športski savez gluhih radi sve bolje, bez obzira na prepreke

Objavljeno:

- dana

IZ SLAVENSKE U GRABERJE

Varaždinski športski savez gluhih u protekle dvije godine prolazio je teško razdoblje.

Udruga gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije nepravedno ih je izbacila iz prostorija u Slavenskoj 22, a uz to je iznenada umrla dugogodišnja predsjednica Varaždinskoga športskog saveza gluhih Nevenka Kolarić, pokretačka snaga svih aktivnosti na ovom području, ali i u nacionalnom savezu.

Spor

Varaždinski športski savez gluhih preuzeo je novi predsjednik Milan Lugarić, koji je pokrenuo sudski spor s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije te dobio presudu, a Varaždinski športski savez gluhih smjestio u sportskoj dvorani Graberje i nastavio s brojnim aktivnostima.

“Za sada djelujemo iz Graberja i nismo posustali bez obzira na sve probleme.”  Milan Lugarić

Spor s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije, s kojom smo dijelili prostor u Slavenskoj 22, počeo je našom sumnjom u njihovo nesavjesno poslovanje – rekao je Milan Lugarić, predsjednik Varaždinskoga športskog saveza gluhih. – Prikazano nam je da je neki namještaj koštao 97.000 kuna, a kad smo pitali o tome i drugim stavkama, nismo dobili odgovor te nismo imali sastanak s njima godinu i pol. Nije bilo ni redovnih godišnjih skupština, kako to nalaže Statut Udruge gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije.

Kad je i napokon i održan zajednički sastanak, vodstvo Udruge krivo je prikazalo glasovanje, a kako smo im smetali jer smo stalno nešto pitali i željeli da se poštuje Statut, izbacili su nas iz prostorija krajem veljače 2015. bez znanja Izvršnog odbora Udruge. Zatim smo podigli tužbu i sada smo dobili sudski spor. Od 2015. bili smo u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u Graberju i na tome im hvala, posebno tajniku Patriku Koščaku te predsjednicima Alenu Runcu i Goranu Vučetiću. Prošlog tjedna smo dobili ključeve starih prostorija, pogledali smo naše kancelarije, vrlo su prljave i nema grijanja, ali možemo se vratiti.

Prema dogovoru, plaćali bismo polovicu režija, ali ako opet bude hladno i bez grijanja, ne znam koliko nam se to isplati. Jednu zimu prije nekoliko godina proveli smo tamo bez grijanja. Od 200 članova Udruge gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije oko četiri ili pet dolazi u njihove prostorije. Mi ćemo imati sastanak da se dogovorimo oko povratka u stare prostorije. Za sada djelujemo iz Graberja i nismo posustali bez obzira na sve te probleme – dodao je Lugarić.

Poziv

Predsjednik Milan Lugarić i potpredsjednik Varaždinskoga športskog saveza gluhih Vladimir Hajnš mole sve roditelje gluhe djece ih dovedu u Varaždinski športski savez gluhih da se bave sportom.
– Neka dođu, a mi ćemo ih savjetovati i uputiti ih. Vrlo brzo mogu ući i u reprezentaciju u pojedinom sportu gluhih, što im opet donosi nove benefite. Jasvite se u Varaždinski športski savez gluhih u Graberje 31.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje