Povežite se s nama

Život i društvo

Pokrili manjak i još ostalo 400.000 kuna!

Objavljeno:

- dana

TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Unatoč krizi i otežanim uvjetima poslovanja, Općina Trnovec Bartolovečki je prošle godine ostvarila pola milijuna kuna više prihoda u odnosu na 2013. godinu.                  U općinsku blagajnu slilo se 11,58 milijuna kuna, dok se rashodi nisu povećavali, nego su iznosili oko 10,5 milijuna kuna.

– Poslovali smo racionalno i štedljivo, zahvaljujući čemu je višak prihoda iznosio više od milijun kuna. Time su u potpunosti pokriveni manjkovi iz prethodnih godina, odnosno od prethodne izvršne vlasti. Nakon podmirenja ostatka naslijeđenog manjka prihoda u iznosu od 662 tisuća kuna, Općina je u 2015. godinu ušla s gotovo 400 tisuća kuna viška prihoda – istaknuo je načelnik Zvonko Šamec na sjednici Općinskog vijeća u srijedu.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili financijsko izvješće za 2014. godinu. Raspravljali su i o izvješću o radu Jedinstvenog upravnog odjela Općine. – Vidljivo je da je Općina imala puno veće obaveze i puno više poslova, a sve ih je obavljala bez većih novih zapošljavanja. To potvrđuju podaci o tome da je broj riješenih upravnih akata dvostruko povećan – napomenuto je.

(Ne)zaposlenost

Na dnevnom redu je bilo i izvješće o stanju zaposlenosti. – U cijeloj općini je 328 nezaposlenih, što je daleko ispod državnog i županijskog prosjeka. Da bismo još više poboljšali pozitivne trendove, Općina će ovih dana zaposliti osam osoba na javnim radovima, tri žene te pet muškaraca. Određeni broj mlađih osoba ovih je dana našao zaposlenje u tvrtkama u Slobodnoj zoni, a potreba za radnom snagom postoji i dalje – rekao je Šamec.

Općina će ovih dana zaposliti osam osoba na javnim radovima

Uređenje društvenih domova u Šemovcu i Štefancu, kao i završetak radova na energetskoj obnovi sportskog objekta STK MGK-Drava u Žabniku, označio je kao najvažnije projekte u prošloj godini.

Izdvojio je i započete radove: uređenje kolnika na državnoj cesti između Trnovca i Bartolovca, koji su vrijedni 2,1 milijun kuna, te radove Varkoma na poboljšanju vodovodne mreže u Trnovcu, “teške” više od 1,5 milijuna kuna. Dio je to njegovog izvještaja u radu u drugoj polovici 2014. godine, koji je također usvojen jednoglasno.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje