Povežite se s nama

Novosti

Akcija “U 8. mjesecu 8 %”

Objavljeno:

- dana

Wüstenrot stambena štedionica d.d. ima akciju u kolovozu

Uz 15 % državnih poticajnih sredstava, Wüstenrot stambena štedionica svojim klijentima poklanja i 8 % godišnje kamate u prvih 12 mjeseci štednje!

 

Od 1. do 31. kolovoza Wüstenrot stambena štedionica d.d. pripremila je građanima posebnu akciju “U 8. mjesecu 8 %” što bi značilo da uz 15 % državnih poticajnih sredstava, Wüstenrot stambena štedionica svojim klijentima poklanja i 8 % godišnje kamate u prvih 12 mjeseci štednje!

Niže su i kamate

– Uvjet za tako visoku kamatu jest godišnja uplata od 5.000 kuna na račun stambene štednje – izvijestili su iz Wüstenrot stambene štedionice koja u prvoj polovici ove godine bilježi porast broja novih klijenata.
 
– U prvih šest mjeseci ove godine sklopili smo gotovo 15.000 novih ugovora o stambenoj štednji što je rast od gotovo 12 % u odnosu na prošlogodišnji rezultat, a to bi bili i najbolji rezultati otkad poslujemo u Hrvatskoj – sa zadovoljstvom je istaknuo Davor Brlić, regionalni menadžer poslovnog područja Zagreb-Varaždin govoreći o planovima za budućnost.
 
Istodobno, Wüstenrot stambena štedionica isplatila je nešto manje od 50 milijuna kuna novih stambenih kredita. – To je na približno istoj razini kao u istom razdoblju prošle godine, što se pak može smatrati uspjehom s obzirom na trendove na tržištu i činjenicu da kreditni portfelj na razini ukupnog bankarskog sustava polako pada kada su u pitanju stambeni krediti građana.
 
Svjesni takve situacije, od 30. lipnja ove godine dodatno smo smanjili kamatne stope na stambene kredite našim budućim korisnicima kredita tako da se kamatne stope kreću u rasponu od 2,99 % fiksno za cijelo vrijeme otplate kredita za klijente s 40 % vlastitih sredstava do 4,99 %, odnosno 5,90 % godišnje, također fiksno za cijelo razdoblje otplate za klijente koji nemaju vlastita sredstva. Napominjemo da nam se prosječna kamatna stopa na kredite stambenim štedišama kreće u rasponu od 5,2 – 5,3 % godišnje i da je naša kamatna stopa fiksna cijelo vrijeme otplate kredita – istaknuo je Davor Brlić. Rukovoditeljica poslovne jedinice Wüstenrot stambene štedionice Magdalena Jozić dodala je kako će osnivanje Wüstenrot životnog osiguranja d.d. uvelike pomoći ostvarenju zadanog cilja.

Štednja i osiguranje

– Sinergija stambene štednje i životnog osiguranja pokazala se u Europi kao dobitna kombinacija. Na taj su način pokrivene gotovo sve financijske potrebe naših klijenata. Kroz iznimno povoljnu štednju i stambene kredite, građani lako mogu zadovoljiti potrebe za rješavanjem stambenog pitanja, adaptacijom stana, kupnjom namještaja, a također mogu pokriti troškove dodatnog školovanja, vozačkih dozvola, svadbi odnosno osigurati ušteđevinu za putovanja ili mirovinu, dok kroz životna osiguranja eliminiraju rizik od nesretnih slučajeva bilo da se radi o nezgodi ili o smrtnom slučaju. Budućnost naše obitelji, školovanje naše djece trebalo bi biti neovisno o mogućim nezgodama koje vrebaju. Nadalje, polica životnog osiguranja u kreditnom poslu neutralizira moguće učinke nastale nesretnim slučajem, a s druge strane otvara mogućnost realizacije pojedinih kredita bez sudužnika ili jamaca. Dakako, po isteku perioda osiguranja razveselit će nas svota koja će se naći na vlastitom računu – istaknula je Jozić.

Prepoznatljivi u svakom kućanstvu

Cilj varaždinskog ureda Wüstenrot stambene štedionice u narednim godinama jest apsolutna prepoznatljivost u svakom kućanstvu. 
– Bit ćemo zadovoljni kad svako domaćinstvo postane svjesno koje sve koristi može imati od suradnje s Wüstenrotom. Lijepo bi bilo da svaki žitelj naše županije provjeri te mogućnosti i iz prve ruke, odnosno u direktnom kontaktu s našim financijskim savjetnicima i financijskim ekspertima, stoga pozivam sve građane da nas posjete u novootvorenom uredu koji se nalazi u Zagrebačkoj ulici 46 u Varaždinu te da u neobveznom razgovoru, uz kavicu, provjere koristi Wüstenrot financijske ponude – pozvao je Davor Brlić, regionalni menadžer poslovnog područja Zagreb-Varaždin.

Fiksna kamata! 

– Odlika Wüstenrot kredita jest fiksna, nepromjenjiva kamata tijekom cijelog perioda otplate kredita – istaknula je Sandra Brezovec, rukovoditeljica poslovne jedinice.
 
Pojasnila je kako u periodu međufinanciranja kamata na kredit se kreće već od 2,99 %, dok u dijelu redovnog kredita iznosi svega 4,99 % godišnje.
 
– Fiksna odnosno nepromjenjiva kamata omogućava nam da jednostavno planiramo kućni budžet i da ne strepimo od eventualnih promjena kamatnih stopa, a prijevremene otplate kredita možete izvršiti bez ikakvih naknada. Za svakog klijenta bez obzira na to ima li do sada ugovor o stambenoj štednji ili ne, pronaći ćemo kreditni model kojim može biti zadovoljan. Kako biste ostvarili povoljne uvjete kreditiranja, ne trebate seliti svoj tekući račun. Samo ove godine nekoliko smo puta dodatno smanjivali kamate u pojedinim modelima i prilagođavali kreditne uvjete kako bi realizacija kredita u Wüstenrot stambenoj štedionici bila što jednostavnija. Kako se završetkom ljeta i početkom jeseni intenziviraju građevinski radovi, podsjećamo vas na našu ponudu kredita po principu „odmah sad“. Osim za kupnju nekretnina, povoljnim Wüstenrot kreditima moguće je izvršiti adaptaciju stana ili kuće kao i njihovo opremanje što podrazumijeva kupnju namještaja, bijele tehnike pa sve do tepiha i zavjesa. Dakle, kvalitetnim kreditom, niskom i fiksnom mjesečnom ratom, poboljšat ćete kvalitetu životnog prostora – ističe Sandra Brezovec.

Dobrodošli uz 200 kuna na računu!

Potreba za svim financijskim proizvodima sada se može riješiti na jednome mjestu, a to je varaždinski ured Wüstenrot stambene štedionice koji se nalazi u Zagrebačkoj 46 u Varaždinu.
– Uz spomenutu Wüstenrot stambenu štednju i Wüstenrot životno osiguranje, na usluzi je ponuda gotovinskih kredita, s jamcima i bez njih, naših banaka partnera, kao i mogućnost otvaranja kreditne kartice s vaučerom dobrodošlice od 200 kuna. Nadalje, u mogućnosti smo otvarati tekuće račune kao i ugovarati prekoračenje po tekućim računima na temelju salda na stambenoj štednji. No najvažniji od svega nam je fer odnos prema klijentu i njegovo zadovoljstvo, stoga svakom klijentu želimo pružiti što veću sigurnost i komociju prilikom odabira raznih financijskih proizvoda – rekao je Marijan Horvatić, rukovoditelj poslovne jedinice. Dobrom odnosu s klijentima pridonose akcije koje konstantno nadopunjuju paletu proizvoda Wüstenrot stambene štedionice. – Tijekom kolovoza svatko tko sklopi zahtjev u Wüstenrot stambenoj štedionici, a pritom želi koristiti mogućnost dobivanja maksimalnih državnih poticajnih sredstava od 750 kuna, ostvarit će kamatu od 8 % u prvoj godini štednje. Nadalje, ove smo godine u posebne skupine uvrstili liječnike i stomatologe kao i članove vatrogasne zajednice koji mogu kroz našu T-10 tarifu započeti stambenu štednju bez ulazne naknade. Primjerice, liječnici imaju mogućnost izuzetno jednostavne realizacije stambenog kredita. Dobru suradnju postigli smo s članovima brojnih sindikata za koje također imao pripremljenu mogućnost sklapanja ugovora bez ulazne naknade i dodatne pogodnosti u kreditnom poslu – istaknuo je Horvatić.

Trebaš posao? JAVI SE!

Imate li vještine i hrabrosti pridružiti se ovom uspješnom timu, zamolbu i životopis možete poslati na [email protected]

 

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje