Povežite se s nama

Život i društvo

Akcija uspjela jer mještani Vinice imaju veliko srce: za 7.800 kuna kupljena oprema za palijativnu skrb

Objavljeno:

- dana

GOTOVA HUMANITARNA AKCIJA

U prostorijama Općine Vinica danas je održana predaja kupljene opreme i pomagala OŠ Vinica, dječjem vrtiću “Sreća” i Općini Vinica. 

Oprema je kupljena u sklopu humanitarne akcije “Cvijećem do pomoći” koju je organizirala Božena Kapitarić, najmedicinska sestra Hrvatske koja je odrasla u Vinici.

Organizatori se bojali, ali Viničani nisu iznevjerili

– Moram priznati da smo se čak malo i bojali da akcija neće uspjeti, no znam da mještani Vinice, u kojoj sam odrasla, imaju jako veliko srce, empatični su i vole pomagati, što su u ovoj humanitarnoj akciji i dokazali – rekla je Kapitarić na konferenciji za novinare koja je sazvana u povodu završetka humanitarne akcije koja je započela u travnju na njezinu inicijativu.  

Kapitarić je dodala kako je u okviru ove akcije donirano više od tisuću sadnica cvijeća, čijom je prodajom prikupljeno 7.800 kuna.

– Za prikupljene novce kupili smo dva antidekubitalna madraca s navlakama i kolica za guranje za stare i nemoćne koje će moći koristiti mještani općine Vinica. Također, za vrtić su kupljena didaktička sredstva, a školu dva seta za učenje matematike za učenike s posebnim potrebama – rekla je organizatorica humanitarne akcije koja se zahvalila Općini Vinica i njezinim djelatnicima na pomoći i podrški u provedbi ove akcije, ali i donatorima koji su donirali cvijeće.  

Načelnik Kostanjevac: Rado smo prihvatili ideju Božene Kapitarić, najmedicinske sestre 

Najmedicinskoj sestri Hrvatske, djelatnicima Općine i svim mještanima koji su sudjelovali u akciji zahvalio je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

– Naša Božena Kapitarić, koja radi na odjelu Onkologije Županijske bolnice Čakovec i koja je najmedicinska sestra u Hrvatskoj drugu godinu zaredom, imala je posebnu želju da odradi humanitarnu akciju na području Općine Vinica, što smo svi mi rado prihvatili. Kupljena je vrijedna oprema koju će moći koristiti mještani naše općine, djeca u vrtiću i školi i na tome joj zahvaljujem – rekao je Kostanjevac i dodao kako će Općina i dalje podržavati slične akcije.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

FOTO Na koncertu Vigora pala prosidba: kupio je prsten prije godinu dana, a prava prilika ukazala se u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak je u Vidovcu bilo zabavno, ali i romantično. Na koncertu Vidovca dogodila se, naime, i prosidba.

Šef benda Sebastijan Novoselec zaprosio je usred nastupa svoju djevojku Manuelu Moharić.

– Naš Sebastijan je zaprosio svoju Manuelu. Razgovarali smo o tome kako i što i Sebastijan je samo rekao: Ja to želim napraviti pred našom publikom jer smo mi svi jedna velika Vigor obitelj… Tako je i bilo večeras u Vidovcu! Neizmjerno smo sretni što ste bili dio ove priče. A mi smo ovu pjesmu pjevali s knedlom u grlu od radosti i sreće. A vama Manuela i Sebastijan želimo puno ljubavi, puno sreće i još mnogo najljepših zajedničkih trenutaka – napisao je pjevač Vigora Mario Roth na svom Facebooku.

– Kupio sam prsten još prije godinu dana i čekao pravi trenutak. Možda bi bilo lakše to izvesti udvoje na nekom putovanju, ali nešto mi u tome nije bilo savršeno. Razmišljao sam i shvatio da je ovakva situacija idealna za nas dvoje, za našu priču. S jedne strane, Manuela i ja smo se igrom slučaja upoznali prije četiri godine na koncertu Vigora u Međimurju, a s druge strane mi u bendu nismo samo prijatelji nego i obitelj, koja se onda širi na našu publiku s kojom osjećamo nevjerojatnu povezanost i ljubav. Osjećao sam da Manuela treba dobiti prsten na istoj kulisi gdje smo se upoznali, a želio sam da ta moja cijela velika obitelj svjedoči našoj sreći – govori Sebastijan Novoselec, gitarist i šef benda Vigor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske mažoretkinje briljirale u Zadru pa osvojile europsku broncu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski grad Zadar proteklog je vikenda ugostio oko tri tisuće mažoretkinja članica šezdeset mažoret timova iz deset zemalja na Europskom prvenstvu u mažoret plesu.

Organizator prvenstva bila je Europska Mažoret Asocijacija u suradnji s Hrvatskim Mažoret Savezom i uz potporu Ministarstva turizma, grada Zadra i Zadarske županije.

Otvorenju natjecanja ispred katedrale Svetoga Donata nazočilo je više tisuća sudionica natjecanja, domaćina i posjetitelja, a sama natjecanja održana su u sportskom centru Mocire i na Kalelargi, gdje je po završetku natjecateljskog dijela upriličena svečanost dodjele odličja. Sveukupno je nastupilo 210 različitih formacija (grupa) i neformacija (solo, duo i trio nastupa), dok je odluku o kvaliteti nastupa donosio stručni sud sastavljen od osam međunarodnih licenciranih sudaca.

Najbrojnije natjecateljice bile su rumunjske mažoretkinje – njih 500-tinjak, potom mažoretkinje iz Francuske, Češke Republike, Mađarske i Hrvatske, koje su uglavnom podijelile zlata, srebra i bronce u različitim kategorijama i uzrastima.

Sama su natjecanja predstavila dječje, kadetske, juniorske i seniorske uzraste mažoretkinja s pom-pon nastupima, štapom, maceom, potom  paradnim defileom i statičnim koreografijama uz izvođenje brojnih vrlo zahtjevnih elemenata.

Varaždinske su mažoretkinje prvi puta sudjelovale na ovako značajnom natjecanju te su, nakon osvojenih drugih mjesta i srebrnih medalja na državnom prvenstvu u kadetskom Solo i Duo nastupu, sada na Europskom prvenstvu u mažoret plesu opravdale očekivanja odličnim nastupima i plasmanom. Kadetski solo nastup Nike Habek u jakoj konkurenciji osvaja  7. mjesto, a kadetski duo Mije Crnčec i Petre Tržec osvaja treće mjesto i brončane medalje.

– Sam nastup naših triju mažoretkinja na Europskom prvenstvu ogroman je uspjeh i najveća nagrada za sav naš trud svih ovih mjeseci. Sedmo mjesto naše Nike u solo kategoriji kadetkinja među svim tim vrhunskim izvedbama ponajboljih mažoretkinja Europe, a potom europsko treće mjesto Mije i Petre u kadetskom duo nastupu govore više od svega. Presretna sam i želim zahvaliti roditeljima naših cura i trenerici Ivani Cmrečki, jer bez potpore svih njih ne bi bilo rezultata ni uspjeha – rekla je voditeljica i glavna trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje