Povežite se s nama

U fokusu

Avar i Bunić: Upravno vijeće JUGS-a ne zanima gdje je nestalo 20 milijuna kuna, nego naši potpisi. A i potpisi su nestali!

Objavljeno:

- dana

JAVNA USTANOVA GRADSKI STANOVI

Državnom odvjetništvu i USKOK-u bit će predani svi nalazi o poslovnom i financijskom stanju u Javnoj ustanovi Gradski stanovi, najavili su Zlatan Avar i Željko Bunić, varaždinski gradski vijećnici na konferenciji za novinare.

Oni su zajedno s četvero zaposlenika Grada Varaždina članovi Povjerenstva za utvrđivanje poslovnog i financijskog stanja Gradskih stanova, tijela koje je osnovano u svibnju ove godine nakon što je javna ustanova zatražila suglasnost od Grad Varaždina za novo zaduživanje od 8,75 milijuna kuna.

Kao što je poznato, Povjerenstvo je utvrdilo da su Gradski stanovi prezaduženi i da su novac trošili nenamjenski zbog čega prijeti blokada računa Gradu Varaždinu, kao osnivaču. Utvrdili su i niz drugih upitnih poteza.

U vlasništvu Gradskih stanova – rotor u Krležinoj!

– Rotor u Ulici Miroslava Krleže nije u vlasništvu Grada Varaždina, nego Gradskih stanova. Iako to uopće nije njihova djelatnost, Gradski stanovi su uzeli kredit za rotor. Tu se radi o skrivenoj zaduženosti Grada, a nije riječ o jedinom slučaju. Skrivena zaduženost je vidljiva i u slučaju izgradnje socijalnih stanova u Hraščici, za koje Grad nije izvršio svoje obveze, pa su dovršeni novcem koje su Gradski stanovi od Agencije pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) dobili za zgrade u Ulici Vilka Novaka – naveli su Avar i Bunić.

O sadržaju njihovog izvješća, međutim, Upravno vijeće Gradskih stanova nije raspravljalo na prošlotjednoj sjednici, nego je predsjednik Marijan Mesek zamjerio što njihovo “izvješće nije bilo potpisano”.

Dvojac je to demantirao. – Naše izvješće sastojalo se od dva dijela, općeg koje smo uredno potpisali, te prezentacije. Sve smo predali gradonačelniku Goranu Habušu, kojem smo sve i prezentirali na sastanku na kojem su ujedno bili pročelnici Branka Matavulj i Mario Sambolec. Nisu imali nikakve primjedbe, a reakcija je izostala. Izvješće je do Upravnog vijeća “putovalo” 45 dana, a što je poslano, ne znamo. Međutim, čak i ako su dobili samo prezentaciju, koja je napravljena na način da su podaci jasni i onima koji se ne bave financijama i računovodstvom, smatramo da je tisuću puta važniji sadržaj izvješća, nego forma – istaknuli su.

Avar: Upravno vijeće treba podnijeti kolektivnu ostavku

Kao primjer činjenica, kojima se odavno trebalo baviti Upravno vijeće, navode ogromnu razliku u novcu koji je primljen i potrošen za četiri zgrade u Ulici Vilka Novaka. Manjak iznosi čak 20 milijuna kuna!

– Mi smo utvrdili tu činjenicu, ali gdje je novac završio, mi ne znamo. Time se trebaju baviti druge institucije – rekli su.

Avar je ustvrdio da bi Upravno vijeće trebalo podnijeti kolektivnu ostavku.

– Članovi Upravnog vijeća smatraju da im je 1.000 ili 2.000 kuna mjesečno, koliko dobivaju, “nagrada” za stranački rad, a ne smatraju da je riječ o dužnosti koja nosi veliku odgovornost. Nisu se sastajali, nisu reagirali, nego samo kupuju vrijeme – ustvrdio je Avar.

Kraj gradskog i državnih revizora potrošit će 200.000 kuna

Ni on ni Bunić ne shvaćaju zašto je Upravno vijeće odlučilo da će angažirati neovisnu privatnu tvrtku koja će obaviti reviziju poslovanja.

– Na to će biti potrošeno dodatnih oko 200.000 kuna javne ustanove, koja je već prezadužena. Zašto Upravno vijeće nije zatražilo unutarnju reviziju budući da u Gradu radi viši unutarnji revizor? On je, uostalom, i bio član Povjerenstva za JUGS. Mogli su pozvati i Državni ured za reviziju, koji ne samo da radi besplatno, nego ponekad reviziju poslovanja dolaziti obaviti s policijom. Dakle, umjesto da angažiraju revizore, čiji rad bi bio besplatan, Upravno vijeće će potrošiti oko 200 tisuća kuna na angažiranje privatne tvrtke – ukazali su gradski vijećnici.

Otkrili: koji moćnici stoje iza Avara i Bunića?

Odgovorili su i na optužbe da iza nekih članova Povjerenstva stoje moćnici, koje je ravnatelj JUGS-a Vladimir Kukec iznio pred Upravnim vijećem.

Avar i Bunić su odlučili otkriti tko su ti moćnici.

– Imena moćnika koji iza nas stoje objavljena su na 39. stranici Regionalnog tjednika i 55. stranici Varaždinskih vijesti. Pronaći ih možete u rubrici “Rođeni”. Tek rođena djeca – to su moćnici koji stoje iza nas. Upravo njih ćemo zadužiti, što ne želimo dopustiti – zaključili su.

Avar i Bunić su izvješće Povjerenstva odlučili javno obaviti na scribd.com.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje