Povežite se s nama

U fokusu

Bazeni i dalje u rukama Mladena Putara iz HNS-a

Objavljeno:

- dana

ODLUKA JE PALA

Mladen Putar (HNS), dosadašnji ravnatelj JU Gradski bazeni Varaždin i dalje ostaje na čelu te ustanove.

“Stari” ravnatelj dobio je povjerenje svih članova Upravnog vijeća JU Gradski bazeni Varaždin nakon jučerašnje sjednice i razgovora s članovima Upravnog vijeća, na kojem je bio i njegov protukandidat Daražen Dolenec (Narodna stranka – Reformisti).

Obojica imali odlične programe, presudili – rezultati

– Obojica kandidata imala su doista odličan program za razdoblje od 2016. do 2019. i izuzetne rezultate u svom dosadašnjem radu. To što je Putar jednoglasno ponovno izabran za ravnatelja presudili su njegovi rezultati rada u proteklom mandatnom razdoblju, konsolidacija Bazena i pokretanje projekata na energeteskoj učinkovitostti – objasnio je Mladen Lončarić, predsjednik Upravnog vijeća JU Gradski bazeni Varaždin.

Marković (SDP) je povukao prijavu, navodno zbog toga što mjesto ravnatelja pripada HNS-u. Te navode Marković je demantirao

Inače, osim njih na natječaj su se još javili Vlatko Gladović i Miroslav Marković (SDP). No, nakon otvaranja pristiglih prijava u ponedjeljak 16. studenog utvrđeno je da je Gladovićeva prijava nepotpuna, dok je Miroslav Marković i prije otvaranja pristiglih prijava povukao pisanom izjavom svoju prijavu.

– Povukao sam se iz kandidature zbog osobnih razloga. Smatram da posao ravnatelja JU Gradski bazeni Varaždin u sadašnjim okolnostima ne bih mogao obavljati korektno i mislim da je od mene bilo fer da povučem prijavu – rekao je Marković, inače, predsjednik Vijeća 5. Mjesnog odbora Varaždin.

No, u kuluarima se moglo čuti kako mjesto ravnatalja Bazena pripada HNS-u i zbog toga je navodno Marković baš u ponedjeljak, prije otvaranja pristiglih prijava, povukao iz kandidature.

– Gledajte, da je tome tako onda se ne bih se ni javio na natječaj. Mislim da bi o ravnatelju JU Gradski bazeni Varaždin trebala odlučivati struka, a ne politika – komentirao je Marković.
 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje