Povežite se s nama

U fokusu

Bosilj doveo Bandićevu bivšu pročelnicu da rješava problem baliranog otpada

Objavljeno:

- dana

U tijeku je 5. sjednica Gradskog vijeća, a aktualni sat protekao je ovaj put mirnije, bez uvreda i povišenih tonova.

Najviše se raspravljalo o komunalnim problemima, a vijećnike je zanimalo i hoće li se napokon riješiti problem baliranog otpada.

Među ostalim, gradonačelnik Neven Bosilj otkrio je imena članica i članova Povjerenstva za rješavanje baliranog otpada. Među imenima su i dvije osobe povezane s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, ali i Pripuzom.

Članovi i članice Povjerenstva su: Prof. Aleksandra Anić Vučinić, zadužena za stručni dio zbrinjavanja otpada, odvjetnica grada Željka Brlečić, Bruno Ister i Mirka Jozić, bivša Bandićeva pročelnica. Ona se svrstavala među ljude od najužeg Bandićevog povjerenja, a u Povjerenstvu bit će u funkciji koordinatora i glavne lobistice te konzultantice.

Inače, ime Mirke Jozić pojavilo se u najnovijoj aferi u Zagrebu.

PNUSKOK istražuje poslovanje između Grada Zagreba i zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, kojoj su iz proračuna isplaćivani deseci milijuna kuna kako bi čuvala gradske stanove i poslovne prostore, pišu danas nacionalni mediji.

Jedan od suvlasnika tvrtke Bilić-Erić je Matija Jozić, suprug Mirke Jozić, Bandićeve pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu.

U fokusu

Ravnatelj OB Varaždin Poljak: pada broj hospitaliziranih pacijenata, ali i zaraženih djelatnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općoj bolnici Varaždin sve je bolja epidemiološka situacija. Zahvaljujući padu broja hospitaliziranih covid pacijenata u proteklih tjedan dana, ali i pomoći iz Ministarstva zdravstva, postojeći zdravstveni kadar u varaždinskoj bolnici bit će rasterećen, javljaju iz Opće bolnice Varaždin.

Naime, kako je pojasnio ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus u proteklih je tjedan dana smanjen s 252, na njih 206, a zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva u ponedjeljak će u ispomoć stići 10 medicinskih sestara kako bi se postojeći zdravstveni kadar rasteretio.

Ravnatelj Poljak naglasio je kako je od 206 hospitaliziranih pacijenata, njih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata je nažalost preminulo sedam covid pozitivnih pacijenata čijim je obiteljima izrazio iskrenu sućut.  

– Iako u Varaždinskoj županiji još uvijek bilježimo relativno visoke brojke novozaraženih, varaždinska bolnica je u posljednjih tjedan dana bilježila pad broja hospitaliziranih. Uglavnom se hospitaliziraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom – rekao je ravnatelj Poljak.

Uz sve bolju epidemiološku situaciju vezanu uz broj hospitaliziranih pacijenata, Opća bolnica Varaždin bilježi i pad broja zaraženih djelatnika. Najveći broj djelatnika izvan pogona bio je 65, dok ih je trenutno 39 koji su u samoizolaciji ili su covid pozitivni.

-Trenutno imamo preko 80 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika. Na tjednoj bazi se, svakih 48 sati testira 87 djelatnika – kazao je Poljak dodavši kako bolnica ima dovoljno smještajnih kapaciteta, a hladni pogon i dalje funkcionira.

Idući tjedan trebao bi započeti i pilot projekt Ministarstva zdravstva u sklopu kojeg će se testirati i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, a iako Opća bolnica Varaždin još uvijek nije dobila službenu obavijest, ravnatelj Poljak naglasio je kako su spremni uključiti se u projekt te ga sukladno preporukama i kvalitetno odraditi.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovoga tjedna u Ulici Ive Režeka u Varaždinu na čak pet automobila izbušene gume!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čitatelj Regionalnog tjednika javio se redakciji zbog, kako navodi, krajnje bezobraznog ponašanja jednog od naših sugrađana.

– Na javnom gradskom parkingu (linije označene bijelom bojom) u ulici Ive Režeka 10 i 21 jedan od građana iz dana u dan buši gume automobilima koji su parkirani na spomenutom parkingu. Napominjem da taj parking nije označen plavim linijama niti postoji znak „Ovaj parking je rezerviran za stanare“. Ova kriminalna radnja se ponavlja već duže vrijeme, ali u znatno manjim intervalima. Ovaj tjedan je prevršena svaka mjera, čak pet automobila je pretrpilo istu materijalnu štetu – upozorio je ogorčeni Varaždinac.

Želja mu je da se građane upozori na „bezobrazno i nekulturno ponašanje našeg sugrađana te da spomenuti “gospodin” možda shvati što je napravio i da prestane s tim kriminalnim radnjama“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje