Povežite se s nama

U fokusu

Bosilj poručio: Budimo grad zagađuju medijski prostor, neka slobodno izađu iz koalicije

Objavljeno:

- dana

Na današnjoj konferenciji za medije varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj najavio je da će zatražiti upravni nadzor nad radom HNK da bi se utvrdilo rade li, ili ne rade po zakonu. Osvrnuo se i na odnose s partnerima.

Tako je pojedine medijske istupe Budimo grad Bosilj nazvao destruktivnima i zaključio da zagađuju medijski prostor, te im poručio da slobodno mogu izaći iz koalicije.

– Nezavisna lista Dubravke Novak, SDP i Reformisti su potpisali sporazum o suradnji. Ispunili smo 90 posto dogovorenog. Međutim, naši partneri nam postavljaju ultimatume, čak i za samo jednu njima spornu točku. Neka slobodno izađu iz sporazuma – poručio je Bosilj.

Gradonačelnik je otkrio i što očekuje od HDZ-a.

– Ukupno je 11 vijećnika na strani pozicije u Gradu, i s onima koji ne žele sudjelovati u sporazumu možemo raspravljati o projektnoj suradnji. Što se tiče HDZ-a, od njihovih vijećnika očekujemo da poput drugih glasuju po savjesti, ako je to u interesu građana – rekao je Bosilj.

Podsjetimo, narušeni odnosi u koaliciji traju već neko vrijeme. Nakon sve učestalijih istupa Budimo grad, u petak je održan sastanak koalicijskih partnera koji je sazvala predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

U fokusu

Ove se subote u Varaždinskoj županiji ponovo cijepi u 86 ordinacija obiteljske i opće medicine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji će ove subote, 4. prosinca, ponovno biti održan Dan cijepljenja u  ordinacijama obiteljske i opće medicine.

Građani će se moći cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom u 86 ordinacija diljem županije od 8 do 12 sati. Riječ je cijepljenju po jedinstvenom modelu u Hrvatskoj, koje je u Varaždinskoj županiji prvi put održano 13. studenoga.

Građani se na cijepljenje mogu najaviti svojem izabranom obiteljskom liječniku, no mogu doći i bez najave.

Nastavite čitati

U fokusu

Šokirani vlasnik: naslonili su panoramski kotač na kuću koja je kulturno dobro, ispod kotača su instalacije!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica Grada Varaždina jučer se pohvalila novom atrakcijom – panoramskim kotačem, koji je postavljen u Gajevoj ulici. Međutim, problem je što je taj kotač gotovo naslonjen na privatnu kuću, koja je još k tome i kulturno dobro.

Osim toga, kuća je djelomično oštećena u potresu, a trenutno se tamo obavljaju i radovi na sanaciji i renoviranju. Vlasnici stoga upozoravaju na potencijalnu opasnost za ljude i imovinu zbog vibracije kotača na tlu ispod kojeg se nalaze instalacije.

– Ovo je van svake pameti. Iz Turističke zajednice su nam javili da će postaviti taj kotač, ali tri metra od naše kuće. No, kotač se sad nalazi tik do kuće koju trenutno renoviramo – rekao nam je šokirani vlasnik prof. Vladimir Andročec, inače poznati stručnjak za hidrodinamiku i predsjednik Akademije tehničkih znanosti.

Kaže kako je kuća oštećena u potresu, unutar objekta trenutno traju radovi, a sporno je i to na čemu je kotač postavljen.

– Oni nisu uopće provjerili što je ispod kotača. Pa tu se nalaze cijevi i instalacije od kuće. Ne znam ni kako su konzervatori ovo dopustili, ako ih je uopće netko i pitao – ističe Andročec. Pitao je u Turističkoj zajednici zašto kotač nije postavljen recimo malo dalje, na parkiralištu Banus placa.

– Rekli su mi da bi time ometali koncesionara, umjesto da su mu nadoknadili gubitak ako već nisu mogli naći drugo mjesto u Varaždinu. Tko će nama nadoknaditi štetu ako se nešto dogodi – kaže Andročec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje