Centar dr. Rudolfa Steinera sudjelovao je u srijedu, 21. studenoga, na studijskom putovanju u Koprivničko-križevačkoj i Međimurskoj županiji. Studijsko putovanje dio je provedbe projekta CultuREvive Tour, financiranog od strane CBC Interreg HU – HR programa.

Lokacije posjeta bile su info-točke koje se nalaze na CultuREvive ruti. Osim Centra dr. Rudolfa Steinera, na studijskom putovanju sudjelovali su i partneri iz Zalaegersega, Udruga narodne umjetnosti, te iz Koprivnice, TZ Grada Koprivnice. Hrvatski dio CultuREvive rute uključuje renesansne bedeme, kovačnicu Jože Evačića, OPG Grošek te Sunčano selo u Jagnjedovcu kao zaključak koprivničkog dijela.

U Međimurskim dvorima bila je predstavljena konačna CultuREvive tura

Međimurski dio uključuje posjete Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, Keramos – Valkaju u Železnoj Gori i na kraju Međimurskim dvorima u Lopatincu.

Supernova

U Međimurskim dvorima bila je predstavljena konačna CultuREvive tura, koja je dio turističkog paket-aranžmana – informativna – turistička tura starih zanata odnosno svih info-točaka na projektu.

Turistička tura jedan je od finalnih proizvoda projekta i predstavlja komercijalni proizvod koji na tržištu osigurava dugoročnu održivost projekta. Isto tako, predstavljen je gastro-suvenir pod nazivom Steinerova bidra.

Komentari

Komentara