Povežite se s nama

Zabava & Stil

Denes vam zgine gdo živi pošteno

Objavljeno:

- dana

Nova pjesma s Krapinskog festivala

49. Festival kajkavskih popevki ove je godine u izvedbi Kvarteta Gubec predstavio pjesmu Denes vam zgine gdo živi pošteno.

Taj cijenjeni festival dugogodišnje tradicije tijekom svih ovih godina ostao je poznat prvenstveno po kvaliteti ali i po velikom odazivu poznatih glazbenih imena koja s velikim poštovanjem uvijek rado nastupaju na toj pozornici.

Već godinama povijest glazbene scene pišu i mnogi hitovi nastali upravo na Krapinskom festivalu, kao što su: Vse počinja v Zagorju, Mi sme tu navek, Tancaj, Suza za zagorske brege, Nocturno, Zasvirajte polku muzikaši, Kaj nam pak moreju, Vužgi, Dobro mi došel prijatelj i mnoge druge pjesme.

I nakon toliko godina postojanja, mnogi su se složili da se upravo pjesmi ‘Denes vam zgine gdo živi pošteno’, piše lijepa budućnost u pjesmarici kajkavskih popevki.

– Nakon dosta vremena na krapinskom festivalu se pojavio glazbeni uradak po uzoru na nekadašnju koncertnu kajkavsku popevku iz najboljih godina tog festivala, kad su pozornicom vladali kvarteti poput 4 M ili Studio. Šabanova popevka “Denes vam zgine gdo živi pošteno”, zahtjevnija je  za pjevanje i aranžmanski dotjerana u malo drukčijem ruhu, no u nekim dijelovima, a posebno u refrenu je sva u duhu tradicije kajkavske regije…nešto novo i kvalitetno, a opet – tradicionalno…pravo osvježenje na Krapini 2014! – rekao je voditelj kvarteta Rajko Suhodolčan.

Glazbu i aranžman potpisuje Antun Tomislav Šaban, a tekst Vesna Lepen Vidrač.

– Duhoviti, ironični tekst, primjeren današnjem vremenu uglazbio sam i orkestrirao u tradicionalnom stilu koncertne popevke, po mjeri velikog festivalskog orkestra. I naravno, trudio sam se kretati u okvirima lokalnog glazbenog izričaja Hrvatskog Zagorja. Tom izričaju znatno su doprinjeli najautohtoniji od svih autohtonih izvođača toga kraja: Rajko, Žac, Vinko i Robi – dečki iz Kvarteta Gubec, koji maestralno izvode moju novu pjesmu! – rekao je autor pjesme Antun Tomislav Šaban.

Studijska snimka nastala je u produkciji Tonija Eterovića, a uskoro očekujemo i video izdanje.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje