Povežite se s nama

Zabava & Stil

Denes vam zgine gdo živi pošteno

Objavljeno:

- dana

Nova pjesma s Krapinskog festivala

49. Festival kajkavskih popevki ove je godine u izvedbi Kvarteta Gubec predstavio pjesmu Denes vam zgine gdo živi pošteno.

Taj cijenjeni festival dugogodišnje tradicije tijekom svih ovih godina ostao je poznat prvenstveno po kvaliteti ali i po velikom odazivu poznatih glazbenih imena koja s velikim poštovanjem uvijek rado nastupaju na toj pozornici.

Već godinama povijest glazbene scene pišu i mnogi hitovi nastali upravo na Krapinskom festivalu, kao što su: Vse počinja v Zagorju, Mi sme tu navek, Tancaj, Suza za zagorske brege, Nocturno, Zasvirajte polku muzikaši, Kaj nam pak moreju, Vužgi, Dobro mi došel prijatelj i mnoge druge pjesme.

I nakon toliko godina postojanja, mnogi su se složili da se upravo pjesmi ‘Denes vam zgine gdo živi pošteno’, piše lijepa budućnost u pjesmarici kajkavskih popevki.

– Nakon dosta vremena na krapinskom festivalu se pojavio glazbeni uradak po uzoru na nekadašnju koncertnu kajkavsku popevku iz najboljih godina tog festivala, kad su pozornicom vladali kvarteti poput 4 M ili Studio. Šabanova popevka “Denes vam zgine gdo živi pošteno”, zahtjevnija je  za pjevanje i aranžmanski dotjerana u malo drukčijem ruhu, no u nekim dijelovima, a posebno u refrenu je sva u duhu tradicije kajkavske regije…nešto novo i kvalitetno, a opet – tradicionalno…pravo osvježenje na Krapini 2014! – rekao je voditelj kvarteta Rajko Suhodolčan.

Glazbu i aranžman potpisuje Antun Tomislav Šaban, a tekst Vesna Lepen Vidrač.

– Duhoviti, ironični tekst, primjeren današnjem vremenu uglazbio sam i orkestrirao u tradicionalnom stilu koncertne popevke, po mjeri velikog festivalskog orkestra. I naravno, trudio sam se kretati u okvirima lokalnog glazbenog izričaja Hrvatskog Zagorja. Tom izričaju znatno su doprinjeli najautohtoniji od svih autohtonih izvođača toga kraja: Rajko, Žac, Vinko i Robi – dečki iz Kvarteta Gubec, koji maestralno izvode moju novu pjesmu! – rekao je autor pjesme Antun Tomislav Šaban.

Studijska snimka nastala je u produkciji Tonija Eterovića, a uskoro očekujemo i video izdanje.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Znamo gdje možete proslaviti Valentinovo uz “Neki to vole vruće”, Titanic te kazališnu predstavu i koncerte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu Čakovec nizom događanja pod nazivom “Tjedan Valentinova” obilježit će ovaj Dan zaljubljenih.

Program traje od 13. do 19. veljače.

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec 14. veljače održat će Romantični koncert.

Titanic, jedan od najvećih filmskih hitova u povijesti kinematografije, vraća se na velika platna u osvježenoj verziji povodom svoje 25. obljetnice, a moći će se pogledati od 10. do 13. veljače.

Prikazivat će se i romatična komedija “Što ljubav ima s tim?”.

Popularni “Neki to vole vruće” koncert će održati 15. veljače, a već 17. veljače posjetitelje očekuje vas poetsko-glazbena večer ZsaZsu, Andru Damiša i Hanu Kunić.

Kazališna grupa Lictirum pak će 16. veljače izvesti romatičnu komediju “Hotel nostalgija”.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Zamirisale krafne – s brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Božićni i novogodišnji dani su iza nas, a već nam na vrata kucaju dani fašnika.

Prvenstveno je to vrijeme koje nosi veselje i radost djeci, ali i svima koji tu istu radost žele prenijeti na druge i izmamiti osmijeh na lica i veselje u društvu.

Razni se običaji vežu uz te dane, ples, vika, maskiranje, pretvaranje… I dok jedni jedva čekaju to vrijeme, drugi ga baš i ne vole, ali gotovo svi se slažu oko jedne stvari. To je vrijeme nezaobilaznog pokladnog kolača od dizanog tijesta – krafne. Punjene čokoladom, vanilijom, šumskim voćem, prazne…, zovu nas na zalogaj više, a mi ga teška srca prihvaćamo.

S brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec veljaču.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje