POU

U subotu, 16. ožujka, u 18 sati u prostorima KUD-a Seljačka Sloga u Donjoj Dubravi održat će se popularno-znanstveno predavanje „Između mita i stvarnosti: Homer i Trojanski rat“. Predavanje će održati dr. sc. Feđa Milivojević, a ulaz je besplatan.

Na ovom predavanju prezentirat će se priča o Trojanskom ratu, jednom od najvećih ratova u povijesti, koji nam je danas najpoznatiji iz Homerovih epova Ilijade i Odiseje. U popularnom predavanju posjetitelji će saznati postoji li zaista Troja, tko je i kada otkrio ostatke ovoga grada, kako je on izgledao te što znamo o mikenskoj civilizaciji i mitskim junacima Trojanskoga rata.

Ovo predavanje je prvo u nizu predavanja koja će se odvijati jednom mjesečno u zajedničkoj organizaciji KUD-a Seljačka Sloga i Centra za istraživanje Međimurja u nastanku. Cilj ovog ciklusa predavanja je popularno predstavljanje različitih tema, vezanih ili ne uz Donju Dubravu.

Supernova

Prvi predavač Feđa Milivojević završio je jednopredmetni studij povijesti na Hrvatskim studijima 2011. godine obranom diplomskog rada „Rimski i italski poduzetnici, doseljenici i službenici na području Ilirika od ilirskih ratova do Cezara“ te stječe akademski naziv magistar povijesti. Iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Humanističke znanosti na Sveučilištu u Zadru, s prihvaćenom temom doktorskog rada Cezarov Ilirik, (mentor doc. dr. sc. Siniša Bilić-Dujmušić). Doktorski rad uspješno brani na javnoj obrani 2017. godine.

Tijekom studija bio je dobitnik dviju inozemnih stipendija namijenjenih studentima poslijediplomskih studija, a do danas je sudjelovao na pet međunarodnih kongresa (tri izvan RH). Predavao na nekoliko sveučilišta u Hrvatskoj, a danas aktivno sudjeluje u projektima Republike Hrvatske i Europske Unije u očuvanju kulturne baštine. Sudjelovao je u programima popularizacije znanosti, održavši znanstveno-popularna predavanja. Aktivno se služi engleskim jezikom, a na pasivnoj razini talijanskim, francuskim, njemačkim i španjolskim jezikom.

Komentari

Komentara