Povežite se s nama

Život i društvo

Dragutin Hanžek iz Grede koji je kažnjen s 8000 kuna danas poručuje: „Osjećam se kao vol“

oranje, traktor
Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Maruševečki poljoprivrednik Dragutin Hanžek, iz mjesta Greda, među prvima je kažnjeni zbog kršenja mjera samoizolacije, jer je prije gotovo godinu dana odvezao traktorom gnojivo na njivu. Ovaj 53-godišnjak jedan je od 29 ljudi u Hrvatskoj koji su zbog nepoštovanja mjera samoizolacije – novčano kažnjeni.

Od 8000 kuna, platio je 5400 kuna jer se odlučio za „povoljniju“ varijantu plaćanja u roku od tri dana. Danas se, kaže za 24sata, „osjeća kao vol jer gotovo godinu dana gleda i sluša kako oni koji su propisali mjere izolacije uredno ih i krše“. – Njih to niša ne košta – rekao je za 24sata.

– Ispada da sam ja jedini vol koji se našao u kupusu i da je na meni, običnom čovjeku, koji ne živi na ničijoj grbači, država vježbala strogoću – rekao je Hanžek, ne krijući razočaranje u vodeće političare.

– Gledam Plenkovića na televiziji neki dan. Bio je dolje u Dalmaciji i oko njega stoje njegovi podobnici gotovo na poljubac daleko. Nikome ništa. Pa dokad će postojati dva mjerila. Jedno za nas, „stoku sitnog zuba“, a tako se prema nama i ponašaju, i druga mjerila za podobne koji pune vlastite džepove, ignoriraju mjere koje su sami donijeli… Što da vam kažem? Teško to sve podnosim u državi za koju sam bio na ratištu kad je trebalo kako bi bila isto moja kao Plenkovićeva i njegova društva – jada se Hanžek, kojem je u subotu istekla druga mjera samoizolacije.

No, iako ga je gnojivo za sadnju krumpira u samoizolaciji stajalo mjesečne zarade, kaže da je u tom periodu pozitivno iskoristio vrijeme.

– Vidite moju papigu Roka. U dvije samoizolacije sam puno radio s njim tako da je naučio i govoriti. I papigu možeš naučiti, samo naše političare ne – govori kroz smijeh čovjek koji će već od ponedjeljka sjesti za volan kamiona i možda pravac preko granice.

Obitelj, kaže za 24sata, mora od nečega živjeti. Sve je skuplje nego u Italiji ili Sloveniji te razočarano dodaje kako njemu „nije dostupna saborska menza pa jede suhu hranu“.

Podsjećamo, Hanžeku je prije gotovo godinu dana policija pokucala na vrata. Pitali su ga krši li mjeru samoizolacije. Nije ih mogao niti htio lagati.

– Za razliku od političara koji vode državu, ja svakoga gledam u oči i govorim istinu. To su me naučili roditelji. Ne znam što na premijerovo ponašanje kažu njegovi roditelji, jer on vas gleda i laže – rekao je na rastanku.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati