Povežite se s nama

Međimurje

FOTO I Općina Goričan se uključila u akciju sadnje drveća „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Općina Goričan

Objavljeno:

- dana

I Općina Goričan se pridružila građanskoj inicijativi kolektivne sadnje drveća koja se tijekom cijelog studenoga održava diljem Hrvatske pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj!“. Akciju sadnje stabala organizirali su Općina Goričan na čelu s načelnikom Emanuelom Sinkovićem te vrijedne volonterke Josipa Sabol i Ivana Horvat uz stručnu pomoć Mladena Pongraca.

– Sadnja stabala održana je na Šuderici kod prostora koje koristi Udruge „Prijatelji“, kojima zahvaljujemo na domaćinstvu. Akciji su se odazvali brojni mještani, djeca iz dječjeg vrtića, učenici osnovne škole te volonteri iz udruga – poručili su iz Općine Goričan.

Cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i institucije da se zasadi što je moguće veći broj stabala.

– S istim se ciljem u akciju uključila Općina Goričan da bismo svi zajedno doprinijeli ozelenjivanju naših životnih sredina te time istaknuli važnost i dobrobiti drveća i zelenila. Šume su izrazito važne u zaštiti planeta i svi zajedno moramo postati svjesni da svojim postupcima sami kreiramo vlastitu budućnost – istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Većinu zasađenih stabala donirale su tvrtke i pojedinci s područja Općine, a nabavljene su preko tvrtke Ambijent čiji su djelatnici također sudjelovali u akciji. Autoprijevoznik Mario Mesarić iz Donjeg Kraljevca bagerom je besplatno iskopao rupe za stabla.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje