“U jesensko/zimskom razdoblju livada je blatna, puna lokvi, a kako je u zimsko vrijeme dan kraći te je njome teško proći u mračnim uvjetima. Mnogi naši učenici je koriste kao prečac jer bi morali zaobilaziti poveći dio na putu do doma… Velika većina ipak koristi taj dio te dolaze u školu i doma blatnjavi, izgrebani, podrapani, a ponekad ozlijeđeni!”

Ovim je riječima od 2013. godine V. osnovna škola Varaždin slala dopise i zamolbe na adresu Grada Varaždina za uređenjem pješačke staze i postavljanjem rasvjete.

Pješačka staza napravljena je 2018., a godinu kasnije dobili su i javnu rasvjetu.

– Iako još nije službeno puštena u rad nismo mogli izdržati jer se nakon svih tih godina zamolbi i čekanja plan napokon ostvario. Naši učenici, učitelji i ostali djelatnici škole sada mogu sigurno koračati osvjetljenom šetnicom pogotovo u zimskom periodu kada su dani kraći. Strpljenje i upornost se ipak isplati te smo ponosni što smo riješili problem naših učenika ali i šire društvene zajednice koja, neovisno o uvjetima, desetljećima koristi taj put – ističu iz V. osnovne škole Varaždin.

Komentari

Komentara