Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Mladenović i Habijan: Nema više opijanja mladih u skate parku, radi se nova rampa

Objavljeno:

- dana

Započela je prva faza radova na skate parku. U sklopu postojećeg skate parka nadogradit će se nova rampa.

Radovi bi trebali biti gotovi sredinom travnja ove godine i to će biti drugi najveći skate park u Hrvatskoj na površini od 1200 četvornih metara, a koristit će se za sportska natjecanja. – Bitno je napomenuti da će i uništeni elementi ići u besplatnu rekonstrukciju izvođača koji je postavio rampu prije 15-ak godina. Novi dio predviđen je za natjecanja, a stari će biti namijenjen za rekreaciju. Postavit će se jedna velika rampa na 600 kvadratnih metara gdje će se 27. travnja održati Varaždin Challenge, prvenstvo Hrvatske u BMX-u. Doći će 50-ak najvećih imena sa scene BMX-a, Inlinea i skateboarda, među kojima je i Ranteš. To će ustvari biti uvertira u jubilarni dvadeseti Pannonian Challenge u Osijeku u lipnju – najavio je varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan osvrnuo se na kandidaturu grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine te rekao: – Ušli smo u finale natječaja te će ovo zasigurno biti pozitivna vijest i dodatni sadržaj za mlade koji se žele baviti ovim sportom. To je ujedno poruka mladima da više budu kao nekad – vani, na ulici, a manje doma za računalom. Upotreba novih rampi i skate parka bit će pod većom kontrolom nego što je bila do sada. – Želio bih naglasiti da čvrsto vjerujemo da će rampa biti iskorištena prvenstveno za sportske svrhe, odnosno promicanje ekstremnog sporta, i da će biti strogo zabranjeno alkoholiziranje na ovoj površini. Ovo su velike rampe koje iziskuju i nošenje zaštitne opreme – zaključio je Mladenović.

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje