Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Mladenović i Habijan: Nema više opijanja mladih u skate parku, radi se nova rampa

Objavljeno:

- dana

Započela je prva faza radova na skate parku. U sklopu postojećeg skate parka nadogradit će se nova rampa.

Radovi bi trebali biti gotovi sredinom travnja ove godine i to će biti drugi najveći skate park u Hrvatskoj na površini od 1200 četvornih metara, a koristit će se za sportska natjecanja. – Bitno je napomenuti da će i uništeni elementi ići u besplatnu rekonstrukciju izvođača koji je postavio rampu prije 15-ak godina. Novi dio predviđen je za natjecanja, a stari će biti namijenjen za rekreaciju. Postavit će se jedna velika rampa na 600 kvadratnih metara gdje će se 27. travnja održati Varaždin Challenge, prvenstvo Hrvatske u BMX-u. Doći će 50-ak najvećih imena sa scene BMX-a, Inlinea i skateboarda, među kojima je i Ranteš. To će ustvari biti uvertira u jubilarni dvadeseti Pannonian Challenge u Osijeku u lipnju – najavio je varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan osvrnuo se na kandidaturu grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine te rekao: – Ušli smo u finale natječaja te će ovo zasigurno biti pozitivna vijest i dodatni sadržaj za mlade koji se žele baviti ovim sportom. To je ujedno poruka mladima da više budu kao nekad – vani, na ulici, a manje doma za računalom. Upotreba novih rampi i skate parka bit će pod većom kontrolom nego što je bila do sada. – Želio bih naglasiti da čvrsto vjerujemo da će rampa biti iskorištena prvenstveno za sportske svrhe, odnosno promicanje ekstremnog sporta, i da će biti strogo zabranjeno alkoholiziranje na ovoj površini. Ovo su velike rampe koje iziskuju i nošenje zaštitne opreme – zaključio je Mladenović.

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje