Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Potpisan ugovor za gradnju modernog vrtića za 120-ero djece u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i tvrtka Hidroing danas su potpisali ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Vidovec.

– Uz Aglomeraciju, izgradnja vrtića nam je drugi najvažniji projekt. Gradit ćemo vrtić površine 1200 m2 vrijedan 12,2 milijuna kuna s PDV-om. Kamen temeljac polažemo za oko dva tjedna, a rok izgradnje je godinu dana, ali vjerojatno će biti i prije. Kapacitet vrtića je 120-ero djece, a imat ćemo i jasličnu skupinu. Domaća tvrtka Hidroing, poznata po kvaliteti rada, dala je na javnom natječaju najpovoljniju ponudu za gradnju – rekao je načelnik Hranić. Podsjetimo, gradnja vrtića vrlo je važan pojekt jer sada je Dječji vrtić “Škrinjica” smješten u općinskoj zgradi, a brojna djeca vidovečkog kraja idu u vrtiće u Varaždinu te drugim mjestima. Općina Vidovec za svu djecu smještaj sufinancira sa 650 kuna po djetetu. Novi vrtić gradit će se kod osnovne škole u Vidovcu, a omogućit će da sva djeca pohađaju istu ustanovu. Općina je dignula kredit za gradnju, na 13 godina, a dio od 1,2 milijuna kuna je već dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. – Naši stanovnici jedva čekaju moderan vrtić, a ovo je jedan od najvećih vrtića koji se trenutno gradi u Hrvatskoj. Formirat će se nove skupine, doći će do zapošljavanja i to ljudi s područja naše općine. Imam informaciju da će Ministarstvu za demografiju za Općinu Vidovec osigurati i dodatna sredstva te da će ministrica Murganić doći na polaganje kamena temeljca – dodao je Hranić. Slavica Koščak, ravnateljica Dječjeg vrtića “Škrinjica”, rekla je da su i roditelji i zaposlenici presretni što počinje gradnja te da se do sada radilo kvalitetno, a u novim uvjetima bit će još bolje. HSS i HSU, koalicijski partneri HDZ-a u Općini Vidovec, pohvalili su napredak projekta i poželjeli da gradnja protekne bez problema. Općina Vidovec očekuje i sredstva za gradnju pješačke staze od parka do novog vrtića.

Život i društvo

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili školu plivanja koju je sufinancirala Općina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili su od 3. do 10. lipnja obuku plivanja koja se već tradicionalno organizira svake godine.

Veselu školu plivanja rado je pohađalo svih 67 učenika, iako su došli s različitim predznanjima.

U tome im se pridružila i Općina Petrijanec koja je njihovu školu plivanja sufinancirala u iznosu od 2245 eura.

Diplome učenicima podijelili su ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt jer znanje plivanja je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, a pogotovo djecu. Cilj je ovaj program škole plivanja provoditi i sljedećih godina za sve učenike koji će pohađati treći razred. Dani u školi plivanja djeci brzo prolaze. Djeca su zadovoljna i puna pitanja i drago mi je da sam i ove godine mogao podijeliti diplome zadovoljnim učenicima. Kad se jednom propliva stečeno znanje se dodatno usavršava. Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja kojima smo maksimalno olakšali ovim sufinanciranjem – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Osim usvajanja plivačkih vještina mali polaznici su se i odlično zabavili, proveli ugodno vrijeme na bazenima jer se plivati uči kroz igru, a posljednji dan za sve je njih bio svečan s obzirom da su im podijeljene zaslužene diplome.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ljubitelji starina došli na svoje. Pogledajte kako je bilo na Sajmu antikviteta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas se u Varaždinu održava Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta. Tako je Ulica Augusta Šenoe bila puna izlagača, a tamo se moglo naći svega, od starog namještaja, posuđa, raznih ukrasa i brojnih drugih zanimljivih predmeta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj razgledao je sajam u pratnji direktorice tržnice Željke Vincek Strugar.

– Plac subotom je obavezno mjesto za svakog Varaždinca. Ja sam već jutros obavio kupovinu, a sada ću razgledati sajam antikviteta. To nije samo sajam s tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije , Austrije Mađarske .. . već je ovdje i par humanitarnih akcija. Na primjer, imamo plac-činke, koje se rade od autohtonih sastojaka s varaždinske tržnice – rekao je gradonačelnik pobrojavši i druge brojne manifestacije koje se u subotu odvijaju u Varaždinu i demantirao one koji govore da se u Varaždinu ništa ne događa.

Direktorica tržnice Željka Vincek Strugar navela je da je ovo drugi sajam antikviteta.

– Odaziv je zaista velik, imamo tridesetak izlagača. Kako sajam ne bi bio samo izložbeno-prodajnog karaktera upotpunili smo ga i gastronomskom ponudom. Organizirali smo iza djecu i radionicu oslikavanja škrinjica, posjetit će nas i dame u povijesnim haljinama. Svaka naša organizacija ima i humanitarni karakter. Danas se prodaju palačinke a sav prihod je namijenjen Društvu osoba s invaliditetom Varaždin – rekla je direktorica.

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje kulturne baštine i tradicije naših varaždinskih krajeva, naveli su organizatori zadovoljni velikim interesom građana i posjetitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje