Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Potpisan ugovor za gradnju modernog vrtića za 120-ero djece u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i tvrtka Hidroing danas su potpisali ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Vidovec.

– Uz Aglomeraciju, izgradnja vrtića nam je drugi najvažniji projekt. Gradit ćemo vrtić površine 1200 m2 vrijedan 12,2 milijuna kuna s PDV-om. Kamen temeljac polažemo za oko dva tjedna, a rok izgradnje je godinu dana, ali vjerojatno će biti i prije. Kapacitet vrtića je 120-ero djece, a imat ćemo i jasličnu skupinu. Domaća tvrtka Hidroing, poznata po kvaliteti rada, dala je na javnom natječaju najpovoljniju ponudu za gradnju – rekao je načelnik Hranić. Podsjetimo, gradnja vrtića vrlo je važan pojekt jer sada je Dječji vrtić “Škrinjica” smješten u općinskoj zgradi, a brojna djeca vidovečkog kraja idu u vrtiće u Varaždinu te drugim mjestima. Općina Vidovec za svu djecu smještaj sufinancira sa 650 kuna po djetetu. Novi vrtić gradit će se kod osnovne škole u Vidovcu, a omogućit će da sva djeca pohađaju istu ustanovu. Općina je dignula kredit za gradnju, na 13 godina, a dio od 1,2 milijuna kuna je već dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. – Naši stanovnici jedva čekaju moderan vrtić, a ovo je jedan od najvećih vrtića koji se trenutno gradi u Hrvatskoj. Formirat će se nove skupine, doći će do zapošljavanja i to ljudi s područja naše općine. Imam informaciju da će Ministarstvu za demografiju za Općinu Vidovec osigurati i dodatna sredstva te da će ministrica Murganić doći na polaganje kamena temeljca – dodao je Hranić. Slavica Koščak, ravnateljica Dječjeg vrtića “Škrinjica”, rekla je da su i roditelji i zaposlenici presretni što počinje gradnja te da se do sada radilo kvalitetno, a u novim uvjetima bit će još bolje. HSS i HSU, koalicijski partneri HDZ-a u Općini Vidovec, pohvalili su napredak projekta i poželjeli da gradnja protekne bez problema. Općina Vidovec očekuje i sredstva za gradnju pješačke staze od parka do novog vrtića.

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje