Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Spoj tradicije i modernog: prvi adventski vikend u Čakovcu ispunio sva očekivanja

Objavljeno:

- dana

U subotu, 26. studenoga, počeo je Advent u Čakovcu. Ovogodišnja manifestacija kao spoj tradicije i modernog donosi niz noviteta, veselih i humanih programa uokvirenih u čarobnu božićnu kulisu žaruljica i ukrasa.

Prvi od četiri vikenda Došašća okupio je velik broj Čakovčana, Međimuraca i gostiju koji su uživali u bogatom programu: od tradicijskih i kulturnih sadržaja na Franjevačkom trgu, paljenja prve adventske svijeće, do radionica za djecu, druženja s Djedom Božićnjakom, sportskog adventa, nezaobilaznog klizališta, ali i svih blagdanskih blagodati kreiranih upravo za stvaranje uspomena. Iako su programi namijenjeni svim generacijama, najviše ih je posvećeno djeci i mladima.

Stoga su, kako i priliči, upravo oni otvorili ovogodišnji čakovečki Advent.

Božićna priča srca Međimurja krenula je mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja centrom grada, a nastavila se u Centru za kulturu Čakovec „Bijelom čarolijom“ – Bajkom o božićnoj jelki u izvedbi dječjih vrtića “Cipelica”, “Prugi”, “Dječja mašta”, “Cvrčak” – PO Maslačak, Kazališne skupine DV-a “Cipelica” – Trinaestići, zatim Studija suvremenog plesa Teuta, plesne skupine OŠ Belica, Dječjeg zbora Čakovečki mališani i Čakovečkih mažoretkinja. 

Priču, scenarij i režiju „Bijele čarolije“ potpisuje Gordana Šoltić Siladi, u glavnim ulogama su Suzana Kovač, Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi, za tehniku i glazbu zaslužna je Roberta Taradi, dok su se za scenografiju i kostime pobrinule Petra Mićanović i Samira Abuzeid.

Publika je Centar za kulturu ispunila do posljednjeg mjesta, redom ponosnih roditelja, obitelji, baka i djedova, među kojima je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Dodajmo da je gradonačelnica ispred Crkve sv. Nikole biskupa na Franjevačkom trgu zapalila i prvu svijeću na velikom adventskom vijencu.

– Veliki čakovečki adventski kalendar, kako je zamišljen ovogodišnji program, svakog dana donosi nove programe za sve generacije, pa ste pozvani da se uz poruke zahvalnosti i radosti predstojećih blagdana pridružite čakovečkoj blagdanskoj priči – pozivaju organizatori.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje