Povežite se s nama

Kultura

FOTO U Cvetlinu je održan etnofestival: brojni posjetitelji osjetili štimung nekadašnjeg Zagorja

Objavljeno:

- dana

Neslužbenom mjesnom himnom „Lijepo je mjesto Cvetlin“, koju su na središnjoj bini pod velikim šatorom izveli članovi Kulturno-umjetničkog društva Cvetlinski zvon, u Cvetlinu je u subotu, 20. srpnja, otvoren 33. etnofestival, najveća i najomiljenija kulturno-glazbena manifestacija šireg bednjanskog kraja.

Njenu popularnost i ove su godine potvrdile kolone vozila i veliko mnoštvo posjetitelja koje  su se u Cvetlin ponovno slile samo s jednim ciljem – da ponovno osjete štimung nekadašnjeg Zagorja, da se razvesele, vide stare prijatelje, ali i da podrže svoje muzikaše, da se opuste u domaćoj atmosferi i uživaju uz dobru kapljicu i tipični zagorski gurmanski zalogaj. 33. izdanje etno festivala i ovoga je puta održano u organizaciji DVD-a Cvetlin, a brojni posjetitelji ponovno su uživali uz pjesme što ih glazbenici izvode na glazbalima tipičnim za Zagorje – na harmonici, violinama, cimbulama, na braču i bugariji, basu… Prema odluci stručnog žirija pobjednici 33. festivalskog izdanja su Bednjanski štemeri, Višnjičke puce i Trakoščanci, dok je publika svojim favoritima proglasila Višnjičke puce. Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je zabavni program u kojemu su nastupili Bednjanski štemeri i Ivan Fiolić Fio te na plesne noge podigli i staro i mlado. Uz ples i pjesmu uz poznate melodije, zabava je potrajala do jutarnjih sati.

Kultura

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođen ovogodišnji Festival Dobroga Pastira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na četvrtu vazmenu nedjelju, ujedno Nedjelju Dobroga pastira kada Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja, 25. travnja, u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu trebao je biti održan 15. Festival Dobroga Pastira Varaždinske biskupije u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata.

Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije Festival, koji je trebao biti održan u novoj formi na temu „Porinovci slave Dobroga Pastira“, je odgođen.

Iz Varaždinske biskupije podsjećaju da, kako je bilo planirano, ove godine nisu trebali nastupati zborovi mladih, već je Festival trebao dobiti novu formu.

Najavljeni su tako nastupi glazbenika duhovne glazbe koji su za svoj rad nagrađeni nagradom „Porin“. To su: Antonio Tkalec, Alan Hržica, Slavko Nedić te grupa RiM i Andrej Grozdanov.

Umjetnički direktor je trebao biti Slavko Nedić, kroz Festival voditi Tanja Maleš, a posebni gost bio bi vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati

Kultura

Art Forest vas zove u Nedelišće: umjetnici, prijavite se do 16. svibnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom prvog lipanjskog vikenda, točnije 5. i 6. lipnja, prvi put će se svim zainteresiranima predstaviti Art forest, umjetnički festival u organizaciji skupine umjetnika i zaljubljenika u umjetnost pod nazivom “Artisto” i Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Lovački dom Nedelišće pretvorit će se u privremenu galeriju na otvorenom za izložbu slika, ambijentalne instalacije, izvedbene radove, te predavanja i performanse. Cilj ovog dvodnevnog festivala je spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju kroz neobičan obraz šume, u kontekstu suvremene umjetničke prakse, zasnivajući se na razmjeni iskustava, suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice.

– Očekuju vas umjetnički performansi, predavanja, raznorazne besplatne radionice i dječje radionice, a imat ćete priliku sudjelovati i u interaktivnom oslikavanju velikog platna, te još mnogo toga. Više detalja slijedi uskoro…

Ovim putem pozivamo sve umjetnike koji žele sudjelovati na našem Art forest festivalu da nam se slobodno jave! – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

POVEZNICA ZA PRIJAVU

Prijave se primaju zaključno s 16. svibnjem u 23.59.

– Veselimo se vašem odazivu! – poručuju iz TZO Nedelišće.

Nastavite čitati