Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec od srpnja 2019. godine s partnerskim organizacijama provodi projekt pod nazivom „Budućnost: za nas i za vas!“

Uz osnaživanje partnerstva civilnih organizacija društva, ciljevi su i jačanje kompetencije djece u području održivog razvoja te unapređenje aktivnog sudjelovanja djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice.

U sklopu projekta razvila su se tri programa izobrazbe za održivi razvoj namijenjena učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole.

U Međimurskoj županiji program se provodi s učenicima OŠ Štrigova i njihovim roditeljima koji su uključeni u obiteljske radionice i obiteljsko volontiranje.

Osim razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i empatije, učenici i roditelji tijekom aktivnosti obrađuju teme kao što su održiva potrošnja i proizvodnja, zaštita okoliša, održivi gradovi i zajednice i slično. Zanimljivim i zabavnim volonterskim aktivnostima razvija se solidarnost u zajednici i promiču vrijednosti volonterstva.

Tijekom posljednje volonterske akcije učenici i njihovi roditelji ispunili su hotel za kukce kojeg su zajedničkim snagama izradili na samom početku projekta.

Partneri u projektu su OŠ Štrigova, ACT Grupa, OŠ M. Gupca Gornja Stubica, GDCK Donja Stubica, Mreža udruga Zagor, OŠ I. Kukuljevića Sisak, GDCK Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske putem Švicarsko-hrvatskoga programa suradnje.

Komentari

Komentara