Vladajuća većina u Gradu Varaždinu pomno prati situaciju s koronakrizom, koja bi mogla stanjiti proračun iz kojeg se između ostalog financiraju brojni infrastrukturni projekti.

Stoga je Grad prošlog tjedna objavio i javni poziv na iskaz interesa za kupnju dionica TD Termoplin d.d. Naime, Grad u svojem portfelju ima 25.504 redovnih dionica, što predstavlja 50,99% ukupnog broja dionica spomenutog društva.

– Primarno je da javnim pozivom utvrdimo kakva je uopće ponuda i potražnja za dionicama Termoplina, te hoćemo li uopće imati zainteresirane kupce. Potom slijedi druga faza, u kojoj će Gradsko vijeće odlučivati o najboljem ponuditelju i cijeni dionica koje prodajemo. Znamo da je sada krajnji čas za prodaju ako se tako odluči. To je tema o kojoj se raspravljalo i u mandatu bivše vlasti, a ta prodaja nam također donosi financijsku stabilnost Grada – naglašava gradonačelnik Ivan Čehok.

S obzirom na to da je riječ o sada još uvijek značajnom financijskom iznosu, Grad namjerava novac od prodanog udjela u Termoplinu iskoristiti kao jamstvo za provođenje europskih projekata. A ujedno, tvrtki Termoplin omogućiti mobilniju poziciju na danas već djelomično, a uskoro i potpuno liberaliziranom tržištu plina.

– Među njima je i rješavanje problematike prometa kod kučanske rampe i nadam se velikom interesu za kupnju dionica Termoplina – zaključio je Ivan Čehok.

Koliko je zapravo vrijedno spomenuto „gradsko srebro“, vidjet će se tek kad ponuđači naprave „due diligence“ (dubinsku analizu) komercijalnog, financijskog, pravnog i inog aspekta poslovanja Termoplina.

Komentari

Komentara