Povežite se s nama

Život i društvo

Iduće godine oko Trakošćanskog jezera 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja

Objavljeno:

- dana

Na kraju godine, kada se zbrajaju rezultati učinjenog i rade planovi za nastupajuću godinu, Skupština Udruge nordijskog hodanja i pješačenja „Drava“ Varaždin je donijela odluku o organizaciji 1. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije.

Nakon niza uspješno organiziranih događanja s ciljem popularizacije nordijskog hodanja kao najefikasnijeg oblika kretanja s naglaskom na boravak u prirodi u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života, Festival će se održati početkom travnja 2019. godine u Trakošćanu.

Događaj će uz prateće sadržaje realizirati nordijsko hodanje i hodanje oko Trakošćanskog jezera na stazama duljine 10 km, 5 km, 2.5 km i 1 km, ovisno o željama i fizičkoj spremnosti sudionika, a neovisno o starosnoj dobi.

Poseban poziv upućen je roditeljima s djecom. Za njih, uz primjerene staze, pripremamo i posebne sadržaje.

Uvjereni smo da će spoj povijesti, tradicije, kulture, gastronomije, rekreacije i prirodnih ljepota bisera Hrvatskog zagorja privući brojne zaljubljenike u prirodu i kretanje iz naše, ali i ostalih županija u kojima je nordijsko hodanje postala svakodnevna aktivnost, a to su Primorsko-goranska, Karlovačka, Međimurska, Zagrebačka i Istarska županija te Grad Zagreb.

Motivacija, iskustvo, kreativnost i entuzijazam naših članica i članova u suradnji s brojnim institucijama i uz pomoć sponzora garancija su dobre zabave, druženja, kretanja i rekreacije.

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje