Povežite se s nama

Događanja

U Lepoglavi se jučer plesala i zumba, a danas se zabava nastavlja!

Objavljeno:

- dana

3. LEPOGLAVSKI DANI ULAZE U ZAVRŠNICU

I danas se nastavljaju programi zabavno-turističke manifestacije Lepoglavski dani koja je otvorena u petak izložbom fotografija varaždinskog fotoreportera “Darka Gorenaka”.

Iako je kiša tijekom jučerašnjeg poslijepodneva preselila događaje s otvorenog pod šatore, loše vrijeme nije utjecalo na brojne programe, ali i dobru zabavu koju su imali priliku doživjeti svi posjetitelji ovog lepoglavskog festivala. Čelni čovjek Lepoglave i saborski zastupnik Marijan Škvarić ponosan je na sve što Lepoglava može ponuditi.

Škvarić: Festivalom zadovoljena sva čula

– Lepoglava ima vrlo bogatu povijesnu tradiciju, UNESCO-ov je grad i ima mnogo potencijala za razvoj turizma. Sve to htjeli smo na jedan način pokazati našim dragim gostima ovim festivalom kroz koji će biti zadovoljena sva njihova čula, što znači da će, prije svega, imati što vidjeti, moći će čuti našu prekrasnu zagorsku glazbu, uživati u okusima, ali i gostoljubivosti domaćina koji doprinose ovom ambijentu – rekao je Škvarić, a na naše pitanje što se najviše isplati vidjeti na ovogodišnjem izdanju Lepoglavskih dana dobili smo diplomatski odgovor.

– Meni je sve lijepo i ja kao gradonačelnik teško mogu odabrati najbolji sadržaj – poručio je sa smješkom.

Subotnja večer pripala je masovnom plesanju zumbe na prvom Zumba partyu u Lepoglavi.

Jučerašnji dan protekao je uz tradicionalnu likovnu koloniju “Na Rangerovom putu”, ali i kreativnu radionicu za djecu “Mala škola tradicionalne hrvatske kuhinje gdje su mališani učili kuhati tradicionalna jela. Kiša je malo pokvarila popodne, no unatoč njoj otvoren je 10. Sajam turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata, 4. Međunarodni sajam minerala i poludragog kamenja te 4. Susreti vina z bregov. Od 18 sati, na terasi restorana Ivančica, održan je svojevrsni kulinarsko-zabavno-kulturni show “Zlatna žlica” tijekom kojeg su nastupile folklorne Slovenije. Subotnja večer pripala je masovnom plesanju zumbe na prvom Zumba partyu u Lepoglavi, zabavnom programu na terasi uz nastup grupe Ritam noći te u parku kod TKIC-a uz rock sastav Triler.

Komedijaši, Ansambl Zagorje, Zibe unplugged

I nedjeljni program Lepoglavskih dana donosi brojna događanja. Uz sajmeni program koji počinje u 14 sati, održava se izložba oldtimera, Dan otvorenih vrata DVD-a Lepoglava, a zabavni program na terasi počinje uz predstavu Komedijaša u 19 sati na terasi restorana Ivančica. Nakon toga sve će završiti uz zabavni program uz Ansambl Zagorje te rock koncert grupe Zibe unplugged koja će nastupiti u parku pored TKIC-a.

Što se sve događalo na 3. Lepoglavskim danima u protekla dva dana pogledajte kroz fotografije Božidara Breškog.

Izvor:
Foto: Božidar Breški

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje