Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Sve što je napisao Filip Bajsić je notorna laž, spreman sam se podvrgnuti detektoru laži!

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Ponukan priopćenjem koje je danas medijima uputio 17 -godišnji Filip Bajsić iz Ludbrega, uz pristanak svojeg oca Gorana Bajsića, oglasio se dožupan Alen Kišić i predsjednik varaždinskog SDP-a.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

Bajsić je bivši član Foruma mladih SDP-a, s njim nemam nikakav kontakt

“Sve što je Filip Bajsić napisao je notorna laž i potpuno su mi neshvatljivi razlozi iz kojih to čini. Nikada tom mladiću nisam davao bilo kakva obećanja niti ga obmanjivao u vezi dr. Zember ili bilo čega drugoga, kako to netočno navodi u svojemu priopćenju. Štoviše, s njim nisam kontaktirao mjesecima, telefonski broj UOPĆE NEMAM.  Zadnji „kontakt“ je bio u listopadu prošle godine putem društvene mreže kada sam mu zahvalio nakon što je poslao poruku u kojem izražava sućut zbog smrti moje bake. Otad, a ni mjesecima prije, nisam imao nikakav kontakt sa Filipom Bajsićem, kojeg i poznajem jer je bivši član Foruma mladih SDP–a. Tako s mladim Bajsićem nisam nikad, nijednom prilikom ni bilo koji sredstvom komuniciranja, razgovarao o smjeni ravnateljice varaždinske bolnice. Potpuno je suludo da se to i uopće spominje jer je mladić srednjoškolac koji nije ni u kakvom doticaju s politikom i nema nikakav politički ni ini značaj, pa je jasno da samo želi pažnju ili je instruiran.

Filip Bajsić je zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP-a, već i iz Dječjeg parlamenta RH

Ove objede koje je mladić iznio na moj račun su nečuvene, tim strašnije što su, prema navodima iz priopćenja, iznijete u prisutnosti njegova oca. Zašto je to Filip Bajsić učinio, pitanje je koje se svima logično nameće. Mislim da je posrijedi jako prljava igra u koju je on kao mladić uvučen i nesvjestan kako dalekosežne posljedice mogu biti onog što piše i izjavljuje. Iako se radi o maloljetniku, moram reći da je Filip Bajsić zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja, da se blago izrazim, izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP -a, već i iz Dječjeg parlamenta RH koji su mu dodijelili nesretnu titulu „dječjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta“.

Potpora njegova oca Gorana Bajsića tim je problematičnija jer je on, koliko mi je poznato, imao određen zatvorski staž. Sve ovo daje mi pravo da posumnjam u pravu namjeru Filipa Bajsića i njegova oca: da su iz samo njima poznatih razloga i motiva pristali biti sredstvo manipuliranja za obračun sa mnom.

Znam da sam mnogima, najviše političkim oponentima, postao odmah smetnja nakon što me moja matična organizacija, GO SDP–a Varaždin, istaknula kao kandidata za gradonačelnika Varaždina. No, nisam ni u najružnijem snu mogao pomisliti da će se netko ovako nisko spustiti i krenuti lažima i klevetama na mene osobno i u to uvlačiti maloljetnika i njegova oca. To je ispod svih ljudskih razina i za svaku osudu, toga politika nije vrijedna.

Ako se pronađe ijedan dokaz za koji me se tereti, maknut ću se iz politike!

Zbog tih svih nemilih događaja, danas sam angažirao odvjetnika koji će cijeli slučaj sutra ujutro prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, odvjetništvu za mladež, a podignut ću i privatnu tužbu protiv gospodina Gorana Bajsića zbog iznijetih kleveta na moj račun.

Pozivam sva mjerodavna pravosudna tijela da promptno istraže ovaj slučaj i da postupe po zakonu. Isto tako, molim ponovno Bajsiće da daju ijedan dokaz za ove objede, a spreman sam na detektore laži, sve ispise poziva, mailova, bilo čega jer NE POSTOJI NIKAKAV kontakt zadnja tri mjeseca. Uostalom, koliko se zapliću u laži govori činjenica da je jučer mladi gospodin napisao u svojoj objavi medijima da je mu netko napisao priopćenje o dr. Zember, a danas je već druga priča da mu je diktirano telefonom. To me veseli, jer tražim ispis poziva i na taj način ću najlakše dokazati svoju nevinost.

Ako se pronađe ijedan dokaz koji me tereti za ono što me Bajsići prozivaju, odmah ću povući svoju kandidaturu i maknuti se iz politike. A vjerujte takvih nema, zato je ovo prvorazredna blamaža i nadam se da je one koji stoje iza ovog podmetanja barem malo sram.“ „

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak oglasio se kratkim priopćenjem na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Gradu Ivancu ogorčeni su visokim novčanim kaznama koje je ovih dana dobila njihova komunalna tvrtka Ivkom d.d. radi odbijanja preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na odlagalište u Jerovcu.

Štoviše, u priopćenju odaslanom medijima ističu da se na Grad i spomenutu tvrtku i dalje nastavljaju pritisci, te da su već „dobili karakter političke i financijske presije bez presedana“!

Potvrđuje to i podatak da su – upravo onako kako su pojedini dobro obaviješteni mediji najavili nakon nedavnog sastanka varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) s ministrom zaštite okoliša i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem (HDZ) radi rješavanja problema varaždinskog smeća – Ivkomu d.d. stigle rigorozne novčane sankcije.

U nastavku priopćenje Grada Ivanca donosimo u cijelosti:

I političkim analfabetima jasno je da je penalizacija uslijedila kao kazna zbog neposluha, točnije zbog odbijanja da Ivanec provede naredbu (usput rečeno, nezakonitu!) Ministarstva zaštite okoliša i održivog razvoja po kojoj bi se na odlagalištu u Jerovcu počele odlagati tisuće tona miješanog komunalnog otpada iz 15 gradova i općina Varaždinske županije.

Politički akteri koji stoje iza ovog scenarija, a koji sa sastanka u Zagrebu nisu propustili, kao odgovornog, prozvati ivanečkog gradonačelnika Milorada Batinića koji je odbio soluciju da upravo Grad Ivanec sa svojim odlagalištem u Jerovcu bude mjesto gdje će se sada konačno rješavati problem varaždinskog smeća opterećenog dugogodišnjim aferama i sudskim postupcima, svoju su najavu „o sankcijama koje slijede Ivancu“ i ispunili.

Ivkomu d.d. 100.000, direktoru Ivkoma 25.000 kuna kazne!

Dakle, nepuna dva tjedna nakon sastanka u Ćorićevu ministarstvu, Ivkom je rigorozno novčano penaliziran.

Budući da deponijem u Jerovcu upravlja Ivkom d.d. (komu je Grad Ivanec ugovorom dodijelio pravo građenja u svrhu sanacije odlagališta), inspektor zaštite okoliša Robert Rocek je Ivkomu d.d. izrekao kaznu od 100.000, a direktoru Ivkoma Edi Rajhu od 25.000 kuna!

To nije sve. Uz novčane kazne, Ivkomu d.d. je inspektor poslao i rješenje kojim mu  naređuje da u roku od 8 dana na odlagalištu u Jerovcu mora početi preuzimati otpad iz Varaždina, Varaždinskih Toplica, Beretinca, Cestice, Gornjeg Kneginca, Petrijanca, Sračinca, Trnovca Bartolovečkog, Vinice, Vidovca, Jalžabeta, Svetog Ilije, Svetog Đurđa te iz Malog i Velikog Bukovca.

Kako na ovakvu situaciju gleda gradonačelnik Ivanca M. Batinić, aktualni predsjednik Skupštine Ivkoma d.d.?

– Ne pada mi na pamet otvoriti rampu na jerovečkom deponiju za ijednu kantu tuđeg smeća, a kamoli za tisuće tona otpada iz drugih 15 gradova i općina! Poručujem političkim akterima koji stoje iza ovoga: Rampa u Jerovcu za tuđi otpad ostaje spuštena! – kategoričan je Batinić.

Takav stav argumentira nizom dokumenata iz kojih proizlazi da doista ne postoji zakonska osnova temeljem kojeg bi ičije smeće, osim iz 6 JLS-ova ivanečkoga kraja, moglo u Jerovec.

Batinić: Kazne su rezultat političkog pritiska!

Riječ je o dokumentima koje su pravne službe Grada Ivanca i Ivkoma d.d. izvadile iz arhiva (riječ je o brojnim ugovorima, studijama, projektima, planovima, elaboratima, planovima gospodarenja otpadom, o Dinamici zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području RH, o dozvoli za gospodarenje otpadom i dr.) i iz svih njih jasno se iščitava da u Jerovcu nikad nije bila predviđena, a ni planirana mogućnost prihvata smeća iz drugih JLS-ova.

– U kontekstu svih događanja oko problematike tzv. varaždinskog smeća, smatram da su kazne izrečene Ivkomu i njegovu direktoru kao i naredba o tome da se Jerovec mora otvoriti za varaždinsko smeće donesene pod političkim pritiskom. Najavljujem pravnu bitku jer ovakva ucjena i prisila na tvrtku Ivkom, na Grad Ivanec i na nezavisnog gradonačelnika koji je izabran demokratskom voljom većine građana, sramota je i za državu koja se kiti epitetom pravne, kao i za moralni integritet političkih aktera koji stoje iza ove priče – oštar je Batinić te napominje da su već pokrenuti odgovarajući postupci u cilju zaštite interesa građana, Grada i Ivkoma.

Također, Batinić smatra da je pitanje odlaganja otpada u Jerovcu – a pogotovo kad je riječ o golemim količinama varaždinskog smeća uz koje se vežu afere s kriminalnim predznakom i sudski postupci – isuviše važna tema a da bi o tome odlučivale i sudbinu građana na terenu s pozicija moći krojile elite koje s Ivancem i Jerovcem nemaju nikakve veze.

Sramotna demonstracija moći

-Čudi me da gradonačelnik Varaždina smatra da je sasvim u redu problem vlastitog smeća riješiti tako da ga, u najdoslovnijem smislu te riječi, prebaciš „preko plota“, susjedima u Ivanec, pa neka se oni pobrinu za njega! Isto tako, griješe svi oni koji misle da im komfor ministarske fotelje daje za pravo da s visine svoje političke pozicije demonstriraju moć na način da jednim potezom pera i političkim imperativom određuju sudbinu ljudi na terenu, a da istovremeno te iste građane nitko o tome ništa ne pita – poručuje ivanečki gradonačelnik te nastavlja:

– Građani koji žive u Jerovcu, Dubravcu i okolici već niz godina trpe zbog „suživota“ sa smećem (smanjena vrijednost nekretnina, umanjena kvaliteta života i sl.) i jedva smo s njima dogovorili krhki mir i razumijevanje temeljeno na dogovoru da će se Jerovec zatvoriti odmah nakon otvaranja Regionalnog odlagališta u Piškornici (a koje je trebalo biti otvoreno još prije nekoliko godina). Odakle vam pravo da sada kršite sve potpisane ugovore, studije i planove i uznemirujete ih najavom dovoza golemih količina vanjskog otpada, da dižete tenzije i proizvodite loše raspoloženje među narodom? Sve vas, koji ste hrabri pred mikrofonima i pred TV kamerama, a koji problem varaždinskog smeća (nakon tolikih godina u kojima ste mogli, ali ga niste riješili) sada prebacujete nama, pozivam vas da dođete u Jerovec, da stanete pred građane i da njima date racionalno objašnjenje za pritisak koji vršite! A što se tiče stava izvršne vlasti Grada Ivanca kao i svih stranaka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća, građanima poručujem da mogu biti mirni. Rampa u Jerovcu ostaje spuštena i nikakve kazne, prijetnje i ucjene to neće promijeniti – zaključuje M. Batinić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!