Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Sve što je napisao Filip Bajsić je notorna laž, spreman sam se podvrgnuti detektoru laži!

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Ponukan priopćenjem koje je danas medijima uputio 17 -godišnji Filip Bajsić iz Ludbrega, uz pristanak svojeg oca Gorana Bajsića, oglasio se dožupan Alen Kišić i predsjednik varaždinskog SDP-a.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

Bajsić je bivši član Foruma mladih SDP-a, s njim nemam nikakav kontakt

“Sve što je Filip Bajsić napisao je notorna laž i potpuno su mi neshvatljivi razlozi iz kojih to čini. Nikada tom mladiću nisam davao bilo kakva obećanja niti ga obmanjivao u vezi dr. Zember ili bilo čega drugoga, kako to netočno navodi u svojemu priopćenju. Štoviše, s njim nisam kontaktirao mjesecima, telefonski broj UOPĆE NEMAM.  Zadnji „kontakt“ je bio u listopadu prošle godine putem društvene mreže kada sam mu zahvalio nakon što je poslao poruku u kojem izražava sućut zbog smrti moje bake. Otad, a ni mjesecima prije, nisam imao nikakav kontakt sa Filipom Bajsićem, kojeg i poznajem jer je bivši član Foruma mladih SDP–a. Tako s mladim Bajsićem nisam nikad, nijednom prilikom ni bilo koji sredstvom komuniciranja, razgovarao o smjeni ravnateljice varaždinske bolnice. Potpuno je suludo da se to i uopće spominje jer je mladić srednjoškolac koji nije ni u kakvom doticaju s politikom i nema nikakav politički ni ini značaj, pa je jasno da samo želi pažnju ili je instruiran.

Filip Bajsić je zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP-a, već i iz Dječjeg parlamenta RH

Ove objede koje je mladić iznio na moj račun su nečuvene, tim strašnije što su, prema navodima iz priopćenja, iznijete u prisutnosti njegova oca. Zašto je to Filip Bajsić učinio, pitanje je koje se svima logično nameće. Mislim da je posrijedi jako prljava igra u koju je on kao mladić uvučen i nesvjestan kako dalekosežne posljedice mogu biti onog što piše i izjavljuje. Iako se radi o maloljetniku, moram reći da je Filip Bajsić zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja, da se blago izrazim, izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP -a, već i iz Dječjeg parlamenta RH koji su mu dodijelili nesretnu titulu „dječjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta“.

Potpora njegova oca Gorana Bajsića tim je problematičnija jer je on, koliko mi je poznato, imao određen zatvorski staž. Sve ovo daje mi pravo da posumnjam u pravu namjeru Filipa Bajsića i njegova oca: da su iz samo njima poznatih razloga i motiva pristali biti sredstvo manipuliranja za obračun sa mnom.

Znam da sam mnogima, najviše političkim oponentima, postao odmah smetnja nakon što me moja matična organizacija, GO SDP–a Varaždin, istaknula kao kandidata za gradonačelnika Varaždina. No, nisam ni u najružnijem snu mogao pomisliti da će se netko ovako nisko spustiti i krenuti lažima i klevetama na mene osobno i u to uvlačiti maloljetnika i njegova oca. To je ispod svih ljudskih razina i za svaku osudu, toga politika nije vrijedna.

Ako se pronađe ijedan dokaz za koji me se tereti, maknut ću se iz politike!

Zbog tih svih nemilih događaja, danas sam angažirao odvjetnika koji će cijeli slučaj sutra ujutro prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, odvjetništvu za mladež, a podignut ću i privatnu tužbu protiv gospodina Gorana Bajsića zbog iznijetih kleveta na moj račun.

Pozivam sva mjerodavna pravosudna tijela da promptno istraže ovaj slučaj i da postupe po zakonu. Isto tako, molim ponovno Bajsiće da daju ijedan dokaz za ove objede, a spreman sam na detektore laži, sve ispise poziva, mailova, bilo čega jer NE POSTOJI NIKAKAV kontakt zadnja tri mjeseca. Uostalom, koliko se zapliću u laži govori činjenica da je jučer mladi gospodin napisao u svojoj objavi medijima da je mu netko napisao priopćenje o dr. Zember, a danas je već druga priča da mu je diktirano telefonom. To me veseli, jer tražim ispis poziva i na taj način ću najlakše dokazati svoju nevinost.

Ako se pronađe ijedan dokaz koji me tereti za ono što me Bajsići prozivaju, odmah ću povući svoju kandidaturu i maknuti se iz politike. A vjerujte takvih nema, zato je ovo prvorazredna blamaža i nadam se da je one koji stoje iza ovog podmetanja barem malo sram.“ „

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Nezaposlenost u prosincu 2020. godina 20 % veća nego godinu ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Krajem prosinca 2020. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu
Varaždin evidentirane su 2882 nezaposlene osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je veći za 0,2 %, a u usporedbi s istim
mjesecom 2019. godine broj nezaposlenih veći je za 484 osobe, odnosno 20,2 %.

Tijekom prosinca evidentirano je 357 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa
prijavilo se 299 osoba, iz nekog drugog oblika rada 7, nakon škole 10, a iz neaktivnosti 41 osoba.

Tijekom prosinca 2020. godine prijavljeno je 487 slobodnih radnih mjesta, što je za 9,8 % (53
slobodna radna mjesta) manje nego u proteklom mjesecu.

Najtraženija zanimanja tijekom prosinca 2020. godine bila su:
– šivač (tražilo se 36 radnika)
– radnik na proizvodnoj liniji (31)
– čistač (29)
– medicinska sestra (25)
– krojitelj krzna i kože (20), a jednak broj radnika tražio se za posao šivač gonjišta obuće i kožarsi radnik

Tijekom prosinca prošle godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je
ukupno 201 osoba na temelju radnog odnosa. To je 35 % manje nego u prethodnom mjesecu i
9,8 % više nego u istom mjesecu prošle godine.

Stopa nezaposlenosti na kraju prosinca iznosila je u Varaždinskoj županiji 4,2 te je jednaka kao u studenom 2020.

Nastavite čitati

U fokusu

Gradsko vijeće podržalo gradnju najvećeg podatkovnog centra u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je po hitnom postupku održana u ponedjeljak elektroničkim putem, prihvaćena je odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu CRATIS d.o.o.

Kako smo već pisali na našem portalu centar će graditi tvrtka CRATIS koja se javila na javni natječaj Grada Varaždina za prodaju zemljišta u toj zoni te ispunila sve uvjete za kupnju 12.047 kvadratnih metara zemljišta.

Najveći podatkovni centar u Hrvatskoj niknut će u gospodarskoj zoni Brezje

U prvoj fazi bit će izgrađena upravna zgrada i postrojenja podatkovnog centra a investicija se procjenjuje na oko 10 milijuna eura. Daljnje faze će se provoditi u skladu sa potrebama narednih 3-5 godina od završetka prve faze, a investicija će iznositi dodatnih 10 milijuna eura.

Na sjednici je prihvaćeno i odobrenje moratorija na izvršenje obaveza iz Ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu MAICO d.o.o. zbog većeg pada prometa radi Koronavirusa.

U sklopu aktualnog sata na početku sjednice pitanje je postavio SDP-ov Neven Bosilj vezano uz Integralnu nagodbu i njezinu realizaciju i što se događa s balama u Brezju. Gradonačelnik je odgovorio da nije nigdje obećao termin odvoza bala, te da ga čudi što ga upravo on to pita jer su se SDP-ovi vijećnici zajedno s jednom poraženom skupinom koja se ne može pomiriti da više ne prima visoke honorare iz Grada, posebno trudili opstruirati sve aktivnosti prijavljivanjem Grada USKOK-u sumnjajući u zakonitost svih odluka Vijeća.

Njegovog stranačkog kolegu Miroslava Markovića je zanimalo zašto se iz Grada ništa ne odgovara na upite za pristup informacijama i što poduzeti da se prostorije 3. Mjesnog odbora ne privatiziraju, na što je gradonačelnik odgovorio da će sve provjeriti.

Brunu Istera, također SDP-ovog vijećnika, zanimalo je kada će im gradonačelnik omogućiti da i oporbeni vijećnici informiraju javnost o svojim aktivnostima i građanima predstave svoju istinu, na što je gradonačelnik odgovorio da je istina samo jedna, a da u izborima, u kojima se nalaze, mogu koristiti sve medije i to sami platiti.

Nastavite čitati