Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Sve što je napisao Filip Bajsić je notorna laž, spreman sam se podvrgnuti detektoru laži!

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Ponukan priopćenjem koje je danas medijima uputio 17 -godišnji Filip Bajsić iz Ludbrega, uz pristanak svojeg oca Gorana Bajsića, oglasio se dožupan Alen Kišić i predsjednik varaždinskog SDP-a.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

Bajsić je bivši član Foruma mladih SDP-a, s njim nemam nikakav kontakt

“Sve što je Filip Bajsić napisao je notorna laž i potpuno su mi neshvatljivi razlozi iz kojih to čini. Nikada tom mladiću nisam davao bilo kakva obećanja niti ga obmanjivao u vezi dr. Zember ili bilo čega drugoga, kako to netočno navodi u svojemu priopćenju. Štoviše, s njim nisam kontaktirao mjesecima, telefonski broj UOPĆE NEMAM.  Zadnji „kontakt“ je bio u listopadu prošle godine putem društvene mreže kada sam mu zahvalio nakon što je poslao poruku u kojem izražava sućut zbog smrti moje bake. Otad, a ni mjesecima prije, nisam imao nikakav kontakt sa Filipom Bajsićem, kojeg i poznajem jer je bivši član Foruma mladih SDP–a. Tako s mladim Bajsićem nisam nikad, nijednom prilikom ni bilo koji sredstvom komuniciranja, razgovarao o smjeni ravnateljice varaždinske bolnice. Potpuno je suludo da se to i uopće spominje jer je mladić srednjoškolac koji nije ni u kakvom doticaju s politikom i nema nikakav politički ni ini značaj, pa je jasno da samo želi pažnju ili je instruiran.

Filip Bajsić je zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP-a, već i iz Dječjeg parlamenta RH

Ove objede koje je mladić iznio na moj račun su nečuvene, tim strašnije što su, prema navodima iz priopćenja, iznijete u prisutnosti njegova oca. Zašto je to Filip Bajsić učinio, pitanje je koje se svima logično nameće. Mislim da je posrijedi jako prljava igra u koju je on kao mladić uvučen i nesvjestan kako dalekosežne posljedice mogu biti onog što piše i izjavljuje. Iako se radi o maloljetniku, moram reći da je Filip Bajsić zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja, da se blago izrazim, izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP -a, već i iz Dječjeg parlamenta RH koji su mu dodijelili nesretnu titulu „dječjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta“.

Potpora njegova oca Gorana Bajsića tim je problematičnija jer je on, koliko mi je poznato, imao određen zatvorski staž. Sve ovo daje mi pravo da posumnjam u pravu namjeru Filipa Bajsića i njegova oca: da su iz samo njima poznatih razloga i motiva pristali biti sredstvo manipuliranja za obračun sa mnom.

Znam da sam mnogima, najviše političkim oponentima, postao odmah smetnja nakon što me moja matična organizacija, GO SDP–a Varaždin, istaknula kao kandidata za gradonačelnika Varaždina. No, nisam ni u najružnijem snu mogao pomisliti da će se netko ovako nisko spustiti i krenuti lažima i klevetama na mene osobno i u to uvlačiti maloljetnika i njegova oca. To je ispod svih ljudskih razina i za svaku osudu, toga politika nije vrijedna.

Ako se pronađe ijedan dokaz za koji me se tereti, maknut ću se iz politike!

Zbog tih svih nemilih događaja, danas sam angažirao odvjetnika koji će cijeli slučaj sutra ujutro prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, odvjetništvu za mladež, a podignut ću i privatnu tužbu protiv gospodina Gorana Bajsića zbog iznijetih kleveta na moj račun.

Pozivam sva mjerodavna pravosudna tijela da promptno istraže ovaj slučaj i da postupe po zakonu. Isto tako, molim ponovno Bajsiće da daju ijedan dokaz za ove objede, a spreman sam na detektore laži, sve ispise poziva, mailova, bilo čega jer NE POSTOJI NIKAKAV kontakt zadnja tri mjeseca. Uostalom, koliko se zapliću u laži govori činjenica da je jučer mladi gospodin napisao u svojoj objavi medijima da je mu netko napisao priopćenje o dr. Zember, a danas je već druga priča da mu je diktirano telefonom. To me veseli, jer tražim ispis poziva i na taj način ću najlakše dokazati svoju nevinost.

Ako se pronađe ijedan dokaz koji me tereti za ono što me Bajsići prozivaju, odmah ću povući svoju kandidaturu i maknuti se iz politike. A vjerujte takvih nema, zato je ovo prvorazredna blamaža i nadam se da je one koji stoje iza ovog podmetanja barem malo sram.“ „

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Nezavisna platforma Sjever Matije Posavca za očuvanje statusa općih i županijskih bolnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Čakovcu je u srijedu, 20. rujna 2023.godine, održano predstavljanje Nezavisne platforme Sjever (NPS), te je Skupštini Međimurske županije upućena inicijativa kojom se od Ustavnog suda Republike Hrvatske traži da se izvan snage stave članci Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti vezanoj za preuzimanje osnivačkih prava države nad općim i županijskim bolnicama.

Međimurski župan i predsjednik NPS-a Matija Posavec istaknuo kako je ideja osnivanja platforme promocija vrijednosti, rezultata i doprinosa sjevera Hrvatske, te kako bi skrenuli pažnju centralne vlasti kakvu posljednjih 30 godina uživaju neki drugi dijelovi zemlje.

– Ako pogledamo nekoliko važnih ekonomskih pokazatelja poput razine industrijske proizvodnje, omjer uvoza i izvoza roba, razine produktivnosti, razine zaposlenosti, to znači da u takvim okolnostima je posljedično i veći udio poreznih prihoda ostvarenih na Hrvatskom sjeveru odlazio u središnju državnu blagajnu nego što se vraćao u ovo područje u kojemu je ta vrijednost i stvorena. Tako je taj visokocentralizirani sustav ujedno i duboko nepravedan prema Hrvatskom sjeveru, odnosno prema svim onim sredinama u kojima se stvara veći udio društvenog bogatstva, koje se onda redistribuira političkom voljom centralne vlasti. Svi naši dosadašnji rezultati od obnove brojnih škola, gospodarski rezultati, turističke nagrade, prepoznavanje od strane domaćih i međunarodnih institucija nisu cilj već sredstvo da budemo još bolji, još kreativniji i da visoko podignuta ljestvica očekivanja bude svake godine i realizirana – ističe Posavec dodajući kako svaki rezultat u životu i politici, svaka donesena odluka, ali i svaka pogreška je jedno veliko iskustvo koje daje snagu, sigurnost i motivaciju za daljnji rad, osobito u vremenu i okolnostima u kojima se nalazimo, a koja nisu laka.

Članovi predsjedništva Nezavisne platforme sjever su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa.

Okupljanju u Čakovcu nazočili su i brojni načelnici i predstavnici općinskih i gradskih vijeća iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko zagorske županije, među njima i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Svi oni jednoglasno su podržali inicijativu Nezavisne platforme Sjever o upućivanju na prvu iduću sjednicu Skupštine Međimurske županije prijedloga o traženju ocjene ustavnosti novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kako bi relevantne institucije ove države dale svoj sud zbog namjere preuzimanja osnivačkih prava općih i županijskih bolnica, a da druga strana nema pravo odlučivanja o tome.

Prijedlog o tome iznio je potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa.

-Ono što smatram od prvog dana, a to i komuniciram medijski i javno, jest da najave preuzimanja osnivačkih prava općih i županijskih bolnica, je odluka koja neće ni na koji način učiniti pozitivne promjene u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Reforma zdravstva se ne radi preuzimanjem osnivačkih prava bolnica jer nas je iskustvo naučilo da svakom centralizacijom sustava, pa i u zdravstvu, se dovodi u pitanje pristup dostupnosti zdravstvene zaštite na lokanoj razini, kao i mogućnost lakše prilagodbe potrebama lokalnog pacijenta. Prijenosom osnivačkih prava se neće riješiti ni problem dugova u hrvatskom zdravstvu – ističe Baksa, dodajući kako državu treba decentralizirati, poštivati načelo supsidijarnosti, uvažavati specifičnosti i potrebe građana svake hrvatske regije.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždin među top 10 gradova po neto dobiti poduzetnika, evo koja je tvrtka najviše tome doprinijela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podaci FINA-e pokazuju da su top 10 gradova po visini ostvarene neto dobiti poduzetnika u 2022. godini: Zagreb, Zadar, Rijeka, Poreč, Velika Gorica, Osijek, Dubrovnik, Karlovac, Varaždin i Vukovar.

Znači da je Zagreb prvi na ljestvici, a ukupna ostvarena neto dobit poduzetnika u Zabrebu lani je iznosila 18,2 milijarde kuna. Varaždin je zauzeo deveto mjesto, a 2022. poduzetnici s varaždinskog područja imali su neto dobit od 768 milijuna kuna.

Na području Grada Varaždina djeluje 2304 poduzetnika koji su imali 21.641 zaposlenih.

Dobrim rezultatima na razini Zagreba najviše je doprinijela INA d.d., na razini Zadra TANKERSKA PLOVIDBA d.d., na razini Rijeke PLODINE d.d., na razini Poreča VALAMAR RIVIERA d.d., na razini Velike Gorice LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., na razini Osijeka ŽITO d.o.o., na razini Dubrovnika GRUPA JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.o.o., na razini Karlovca HS PRODUKT d.o.o., na razini Varaždina SOLVIS d.o.o. i na razini Vukovara PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje