Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Sve što je napisao Filip Bajsić je notorna laž, spreman sam se podvrgnuti detektoru laži!

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Ponukan priopćenjem koje je danas medijima uputio 17 -godišnji Filip Bajsić iz Ludbrega, uz pristanak svojeg oca Gorana Bajsića, oglasio se dožupan Alen Kišić i predsjednik varaždinskog SDP-a.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

Bajsić je bivši član Foruma mladih SDP-a, s njim nemam nikakav kontakt

“Sve što je Filip Bajsić napisao je notorna laž i potpuno su mi neshvatljivi razlozi iz kojih to čini. Nikada tom mladiću nisam davao bilo kakva obećanja niti ga obmanjivao u vezi dr. Zember ili bilo čega drugoga, kako to netočno navodi u svojemu priopćenju. Štoviše, s njim nisam kontaktirao mjesecima, telefonski broj UOPĆE NEMAM.  Zadnji „kontakt“ je bio u listopadu prošle godine putem društvene mreže kada sam mu zahvalio nakon što je poslao poruku u kojem izražava sućut zbog smrti moje bake. Otad, a ni mjesecima prije, nisam imao nikakav kontakt sa Filipom Bajsićem, kojeg i poznajem jer je bivši član Foruma mladih SDP–a. Tako s mladim Bajsićem nisam nikad, nijednom prilikom ni bilo koji sredstvom komuniciranja, razgovarao o smjeni ravnateljice varaždinske bolnice. Potpuno je suludo da se to i uopće spominje jer je mladić srednjoškolac koji nije ni u kakvom doticaju s politikom i nema nikakav politički ni ini značaj, pa je jasno da samo želi pažnju ili je instruiran.

Filip Bajsić je zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP-a, već i iz Dječjeg parlamenta RH

Ove objede koje je mladić iznio na moj račun su nečuvene, tim strašnije što su, prema navodima iz priopćenja, iznijete u prisutnosti njegova oca. Zašto je to Filip Bajsić učinio, pitanje je koje se svima logično nameće. Mislim da je posrijedi jako prljava igra u koju je on kao mladić uvučen i nesvjestan kako dalekosežne posljedice mogu biti onog što piše i izjavljuje. Iako se radi o maloljetniku, moram reći da je Filip Bajsić zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja, da se blago izrazim, izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP -a, već i iz Dječjeg parlamenta RH koji su mu dodijelili nesretnu titulu „dječjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta“.

Potpora njegova oca Gorana Bajsića tim je problematičnija jer je on, koliko mi je poznato, imao određen zatvorski staž. Sve ovo daje mi pravo da posumnjam u pravu namjeru Filipa Bajsića i njegova oca: da su iz samo njima poznatih razloga i motiva pristali biti sredstvo manipuliranja za obračun sa mnom.

Znam da sam mnogima, najviše političkim oponentima, postao odmah smetnja nakon što me moja matična organizacija, GO SDP–a Varaždin, istaknula kao kandidata za gradonačelnika Varaždina. No, nisam ni u najružnijem snu mogao pomisliti da će se netko ovako nisko spustiti i krenuti lažima i klevetama na mene osobno i u to uvlačiti maloljetnika i njegova oca. To je ispod svih ljudskih razina i za svaku osudu, toga politika nije vrijedna.

Ako se pronađe ijedan dokaz za koji me se tereti, maknut ću se iz politike!

Zbog tih svih nemilih događaja, danas sam angažirao odvjetnika koji će cijeli slučaj sutra ujutro prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, odvjetništvu za mladež, a podignut ću i privatnu tužbu protiv gospodina Gorana Bajsića zbog iznijetih kleveta na moj račun.

Pozivam sva mjerodavna pravosudna tijela da promptno istraže ovaj slučaj i da postupe po zakonu. Isto tako, molim ponovno Bajsiće da daju ijedan dokaz za ove objede, a spreman sam na detektore laži, sve ispise poziva, mailova, bilo čega jer NE POSTOJI NIKAKAV kontakt zadnja tri mjeseca. Uostalom, koliko se zapliću u laži govori činjenica da je jučer mladi gospodin napisao u svojoj objavi medijima da je mu netko napisao priopćenje o dr. Zember, a danas je već druga priča da mu je diktirano telefonom. To me veseli, jer tražim ispis poziva i na taj način ću najlakše dokazati svoju nevinost.

Ako se pronađe ijedan dokaz koji me tereti za ono što me Bajsići prozivaju, odmah ću povući svoju kandidaturu i maknuti se iz politike. A vjerujte takvih nema, zato je ovo prvorazredna blamaža i nadam se da je one koji stoje iza ovog podmetanja barem malo sram.“ „

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati