Povežite se s nama

Međimurje

Klub „Palčići“ i Bad Blue Boys čakovečkom Odjelu neonatologije donirali dva nova uređaja

Objavljeno:

- dana

Odjel neonatologije Županijske bolnice Čakovec bogatiji je za dva nova uređaja vrijedna oko 278.550 kuna.

Riječ je o naprednom inkubatoru i uređaju za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi i nedonoščadi, a vrijedna donacija stigla je u ime Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“ i Udruge navijača Dinama BBB.

Odjel neonatologije i rađaone u potpunosti je obnovljen 2018. godine investicijom Međimurske županije vrijednom više od 5 milijuna kuna, a Županijska bolnica Čakovec i Međimurska županija nastavile su s uvođenjem novih trendova, nabavkom suvremene opreme te podizanjem razine usluga kako bi djeca i rodilje dobili najbolju moguću skrb.

Nakon što su u prosincu 2012. godine donirali inkubator i neinvazivni respirator, devet godina kasnije, zahvaljujući donaciji za koju su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Palčići za Hrvatsku“, Klub roditelja nedonoščadi „Palčić“ i Udruga navijača Dinama BBB, donirali su Odjelu neonatologije napredni inkubator Giraffe Carestation vrijedan 156.250 kuna i uređaj Wilaflow Elite za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi vrijedan 122.300 kuna.

To je već druga takva donacija čakovečkoj bolnici, pojasnila je predsjednica „Palčića“ Željka Vučko. Dodala je da je riječ o nastavku akcije „Vratimo Palčiće u Petrovu”, pokrenute neposredno nakon potresa u Zagrebu. 

– Bilo je nemoguće zaustaviti taj val ljudske dobrote i kao nastavak rodila se akcija ‘Palčići za Hrvatsku’ kojom opremamo ostatak Hrvatske, odnosno bolnice koje su iskazale potrebu za uređajima – rekla je Vučko.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je da će novi uređaji znatno pomoći u kvaliteti zbrinjavanja najmlađih pacijenata.

– Radi se o zbrinjavanju nedonoščadi, a znamo da su ta djeca iznimno osjetljiva na sve ono što ih dočeka u vanjskim uvjetima – podsjetio je Šegović.

Dodao je da su u bolnici osigurali sve da trudnice rađaju na najsigurniji način i da dijete koje se rodi dobije najbolju moguću skrb.

Voditeljica Odjela neonatologije u čakovečkoj bolnici Bernarda Medlobi Vinković rekla je da će novi uređaji, osim kvalitetnijeg zbrinjavanja novorođenčadi, pridonijeti poboljšanju konačnog ishoda, zdravlja i kvalitete života takve djece.

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje