Povežite se s nama

Život i društvo

Poznata poduzetnica Bernarda Cecelja svoje radnike “počastila” izletom u Mađarsku i gozbom!

Objavljeno:

- dana

UZ USPJEŠAN KRAJ POSLOVNE GODINE

Poduzetnica Bernarda Cecelja već je tradicionaln na kraju uspješne poslovne godine odvela svoje radnike na izlet u inozemstvo. Ove su godine svi zajedno otputovali u kraljevsku Mađarsku.

Jednodnevan izlet obuhvatio je nekoliko mađarskih gradića. Prvi u nizu bila je drevna prijestolnica mađarskih kraljeva i krunidbeni grad u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, odnosno Zékesfehérvár (Stolni Biograd). Gotovo 150 zaposlenih djelatnika Bernarde imalo je priliku vidjeti ostatke bazilike sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka te uži centar grada koji neodoljivo podsjeća na Varaždin.

Gozba na renesansnom posuđu

Nakon razgledavanja Zékesfehérvára izletnike je put odveo u bivšu prijestolnicu Mađarskog, a kasnije i Hrvatsko-ugarskog kraljevstva – Ostrogon (Esztergom) u kojem se nalazi najveća mađarska crkva, katedrala Blažene Djevice Marije. Rijetko je tko je odolio popeti se na 71,5 metara visoku kupolu katedrale s koje seže prekrasan pogled na Dunav.

Nije propuštena prilika za noćnu vožnju Budimpeštom

Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Ostrogona uputili su se Visegrád. Prvo na pravu renesansnu gozbu. Ručak je na renesansnom posuđu poslužilo osoblje u renesansnim kostimima, a dvoranom su se širili zvuci renesansne glazbe.

Nakon gozbe se krenulo do srednjovjekovne utvrde i ljetnog dvorca Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvin,a s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Dunav. Za kraj ove avanture izletnici iz Bernarde su razgledali barokni gradić mediteranskog šarma – Sentandrea, a nije propuštena ni prilika za noćnu panoramsku vožnju jednim od najljepših gradova Europe – Budimpeštom. Druženje je završeno zajedničkom večerom u tradicionalnoj mađarskoj čardi Fogado. I svi su zaključili jedno: Lijepo je raditi u Bernardi

Izvor:
Foto:

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje