Povežite se s nama

Život i društvo

Poznata poduzetnica Bernarda Cecelja svoje radnike “počastila” izletom u Mađarsku i gozbom!

Objavljeno:

- dana

UZ USPJEŠAN KRAJ POSLOVNE GODINE

Poduzetnica Bernarda Cecelja već je tradicionaln na kraju uspješne poslovne godine odvela svoje radnike na izlet u inozemstvo. Ove su godine svi zajedno otputovali u kraljevsku Mađarsku.

Jednodnevan izlet obuhvatio je nekoliko mađarskih gradića. Prvi u nizu bila je drevna prijestolnica mađarskih kraljeva i krunidbeni grad u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, odnosno Zékesfehérvár (Stolni Biograd). Gotovo 150 zaposlenih djelatnika Bernarde imalo je priliku vidjeti ostatke bazilike sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka te uži centar grada koji neodoljivo podsjeća na Varaždin.

Gozba na renesansnom posuđu

Nakon razgledavanja Zékesfehérvára izletnike je put odveo u bivšu prijestolnicu Mađarskog, a kasnije i Hrvatsko-ugarskog kraljevstva – Ostrogon (Esztergom) u kojem se nalazi najveća mađarska crkva, katedrala Blažene Djevice Marije. Rijetko je tko je odolio popeti se na 71,5 metara visoku kupolu katedrale s koje seže prekrasan pogled na Dunav.

Nije propuštena prilika za noćnu vožnju Budimpeštom

Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Ostrogona uputili su se Visegrád. Prvo na pravu renesansnu gozbu. Ručak je na renesansnom posuđu poslužilo osoblje u renesansnim kostimima, a dvoranom su se širili zvuci renesansne glazbe.

Nakon gozbe se krenulo do srednjovjekovne utvrde i ljetnog dvorca Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvin,a s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Dunav. Za kraj ove avanture izletnici iz Bernarde su razgledali barokni gradić mediteranskog šarma – Sentandrea, a nije propuštena ni prilika za noćnu panoramsku vožnju jednim od najljepših gradova Europe – Budimpeštom. Druženje je završeno zajedničkom večerom u tradicionalnoj mađarskoj čardi Fogado. I svi su zaključili jedno: Lijepo je raditi u Bernardi

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje