Povežite se s nama

Život i društvo

Poznata poduzetnica Bernarda Cecelja svoje radnike “počastila” izletom u Mađarsku i gozbom!

Objavljeno:

- dana

UZ USPJEŠAN KRAJ POSLOVNE GODINE

Poduzetnica Bernarda Cecelja već je tradicionaln na kraju uspješne poslovne godine odvela svoje radnike na izlet u inozemstvo. Ove su godine svi zajedno otputovali u kraljevsku Mađarsku.

Jednodnevan izlet obuhvatio je nekoliko mađarskih gradića. Prvi u nizu bila je drevna prijestolnica mađarskih kraljeva i krunidbeni grad u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, odnosno Zékesfehérvár (Stolni Biograd). Gotovo 150 zaposlenih djelatnika Bernarde imalo je priliku vidjeti ostatke bazilike sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka te uži centar grada koji neodoljivo podsjeća na Varaždin.

Gozba na renesansnom posuđu

Nakon razgledavanja Zékesfehérvára izletnike je put odveo u bivšu prijestolnicu Mađarskog, a kasnije i Hrvatsko-ugarskog kraljevstva – Ostrogon (Esztergom) u kojem se nalazi najveća mađarska crkva, katedrala Blažene Djevice Marije. Rijetko je tko je odolio popeti se na 71,5 metara visoku kupolu katedrale s koje seže prekrasan pogled na Dunav.

Nije propuštena prilika za noćnu vožnju Budimpeštom

Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Ostrogona uputili su se Visegrád. Prvo na pravu renesansnu gozbu. Ručak je na renesansnom posuđu poslužilo osoblje u renesansnim kostimima, a dvoranom su se širili zvuci renesansne glazbe.

Nakon gozbe se krenulo do srednjovjekovne utvrde i ljetnog dvorca Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvin,a s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Dunav. Za kraj ove avanture izletnici iz Bernarde su razgledali barokni gradić mediteranskog šarma – Sentandrea, a nije propuštena ni prilika za noćnu panoramsku vožnju jednim od najljepših gradova Europe – Budimpeštom. Druženje je završeno zajedničkom večerom u tradicionalnoj mađarskoj čardi Fogado. I svi su zaključili jedno: Lijepo je raditi u Bernardi

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati