Povežite se s nama

Život i društvo

Poznata poduzetnica Bernarda Cecelja svoje radnike “počastila” izletom u Mađarsku i gozbom!

Objavljeno:

- dana

UZ USPJEŠAN KRAJ POSLOVNE GODINE

Poduzetnica Bernarda Cecelja već je tradicionaln na kraju uspješne poslovne godine odvela svoje radnike na izlet u inozemstvo. Ove su godine svi zajedno otputovali u kraljevsku Mađarsku.

Jednodnevan izlet obuhvatio je nekoliko mađarskih gradića. Prvi u nizu bila je drevna prijestolnica mađarskih kraljeva i krunidbeni grad u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, odnosno Zékesfehérvár (Stolni Biograd). Gotovo 150 zaposlenih djelatnika Bernarde imalo je priliku vidjeti ostatke bazilike sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka te uži centar grada koji neodoljivo podsjeća na Varaždin.

Gozba na renesansnom posuđu

Nakon razgledavanja Zékesfehérvára izletnike je put odveo u bivšu prijestolnicu Mađarskog, a kasnije i Hrvatsko-ugarskog kraljevstva – Ostrogon (Esztergom) u kojem se nalazi najveća mađarska crkva, katedrala Blažene Djevice Marije. Rijetko je tko je odolio popeti se na 71,5 metara visoku kupolu katedrale s koje seže prekrasan pogled na Dunav.

Nije propuštena prilika za noćnu vožnju Budimpeštom

Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Ostrogona uputili su se Visegrád. Prvo na pravu renesansnu gozbu. Ručak je na renesansnom posuđu poslužilo osoblje u renesansnim kostimima, a dvoranom su se širili zvuci renesansne glazbe.

Nakon gozbe se krenulo do srednjovjekovne utvrde i ljetnog dvorca Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvin,a s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Dunav. Za kraj ove avanture izletnici iz Bernarde su razgledali barokni gradić mediteranskog šarma – Sentandrea, a nije propuštena ni prilika za noćnu panoramsku vožnju jednim od najljepših gradova Europe – Budimpeštom. Druženje je završeno zajedničkom večerom u tradicionalnoj mađarskoj čardi Fogado. I svi su zaključili jedno: Lijepo je raditi u Bernardi

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati