Povežite se s nama

Život i društvo

Ministarstvo regionalnog razvoja financira ceste, dječja igrališta, teretanu, rasvjetu i drugo na području Varaždinske županije

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo regionalnog razvoja objavilo je koje će projekte financirati ove godine.

Neki od njih su i u Varaždinskoj županiji.

Općina Petrijanec dobila je 250.000 kuna za radove modernizacije Ulice Rade Končara u Novoj Vesi. Općina Jalžabet je za modernizaciju nerazvrstanih cesta dobila 210.000 kuna. Jednaki iznos ide u Općinu Breznički Hum, također za nerazvrstane ceste.

Za poboljšanje komunalene infrastrukture Općina Cestica dobiva 250.000 kuna, a Grad Lepoglava dobiva 240.000 kuna za rekonstrukciju nogostupa u Ulici hrvatskih Pavlina.

Za gradnju oboriske odvodnje i nogostupa u Općinu Vinica stiže 230.000 kuna, a Općina Breznica će za nerazvrstane ceste dobiti 180.000 kuna.

Općina Bednja “bogatija” je za 250.000 kuna koje im ovo Ministrastvo daje za uređenje trga u Vrbnu. Za modernizaciju javne rasvjete u Općinu Maruševec stiže 130.000 kuna.

Uredit će s teretana na katu Društvenog doma u Vrbanovcu, a za to je Općina Martijanec dobila 210.000 kuna. Općina Donja Voća dobila je 240.000 kuna za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u naselju Slivarsko.

Općina Klenovnik dobivenih 180.000 kuna za uređenje nerazvrstane ceste na području Plemenšćine. Za uređenje dječjeg igrališta u Svetom Đurđu istoimena je općina dobila 250.000 kuna.

Za modernizaciju nerazvrstane ceste u Viniogradskoj ulici Općina Beretinec dobila je 185.000 kuna, a za daljnje uređenje Vinogradarske kuće u Općinu Vidovec dolazi 400.000 kuna.

Također, općine Visoko i Mali Bukovec dobit će sredstva za 2022. nakon što potroše ono što su dobili za 2021. godinu. Mali Bukovec modernizirat će rasvjetu i niskonaponsku mrežu u naselju Sveti Petar, a Visoko će urediti parkiralište kod groblja. Grad Novi Marof dobit će još novca za prometnice u poduzetničkoj zoni kod autobusnog kolodvora.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje