Povežite se s nama

Međimurje

U subotu u Prelogu MURID-ov “Tepih u gradu”, krenuo drugi ciklus “Teta i stričeka pričalica”

tepih

Objavljeno:

- dana

U županijskoj bolnici Čakovec, na Odjelu pedijatrije, krenuo je novi ciklus volonterskog programa “Tete i stričeki pričalice” – čitanje priča za laku noć hospitaliziranoj djeci.

Čak 35 postojećih teta i stričeka pričalica nastavilo je volontirati nakon prvog ciklusa ovog programa, koji je trajao od travnja do srpnja 2018. godine. Nakon ljetne pauze, tete
i stričeki kreću i dalje nesebično poklanjati svoje vrijeme i vještine čitanja/pričanja priča u
jesenskom ciklusu koji će trajati od rujna do prosinca 2018. godine.

Nakon prvog pričanja u ponedjeljak, naši tete i stričeki pričalice javili su se s dojmovima:

– Vrijeme nam je brzo prošlo, bilo je super i željno iščekujem sljedeće avanture 🙂

– Crtali smo, smijali se, radili avione i uživali.

– Večer puna smijeha i dobrog raspoloženja. Drago mi je kad su mali bolesnici zapravo tako vedri i veseli!

Osim što je krenuo novi ciklus pričalica, MURID u subotu, 6. listopada u Prelogu organizira i svoj dobro poznati “Tepih u gradu”, igraonicu za djecu. U suradnji s Društvom “Naša djeca” Prelog obilježavaju Dječji tjedan. Pronađite ih na zelenom tepihu na livadi kod Gradske uprave od 10 do 12 sati, pa im se pridružite u igri i zabavi!

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje