Povežite se s nama

Život i društvo

Nagrade za životno djelo Grada Varaždina Ljubomiru Kerekešu, Branislavu Kocmanu i Stjepanu Talanu

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin će u ponedjeljak, 30. studenog, održati 32. sjednicu Gradskog vijeća.

Jedna od točki je i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina u 2020. godini, a povodom obilježavanja praznika Grada Varaždina 6. prosinca.

Naravno, vijećnici ovo trebaju potvrditi.

Povelju počasnog građanina Varaždina trebao bi dobiti dekan Sveučilšta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, zbog iznimnog doprinosa unaprjeđenju i promicanju znanosti te razvoju visokoškolskih ustanova.

Poznati glumac Ljubomir Kerekeš, primarijus i ugledni kirurg Branislav Kocman te Stjepan Talan iz Solvisa trebali bi dobiti nagrade za životno djelo.

Nagrada Grada Varaždina trebala bi pripasti Krešimiru Čopu (za izvanredni doprinos u demokratskim procesima prilikom osamostaljenja Republike Hrvatske varaždinskom danima rata), Darinki Hajduk Vučić (za doprinos razvoju volonterskog rada), Josipu Kleinu (za rezultate, rad i doprinos u razvoju i promicanju odbojkaškog sporta u Varaždinu) i Svjetlani Makaj (za promicanje gospodarstva te doprinos razvoju i unapređenju pekarske i slastičarske struke).

Aeroklub aerodrom Varaždin, Auto škola Crnković, Hrvački klub Vindija, Udruga Ratnih Veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Podružnica Varaždinske županije i Varaždinsko književno društvo predloženi su za Plakete Grada Varaždina.

Prema prijedlogu Medalje Grada Varaždina trebali bi dobiti Antica Bregović, za vrijedne rezultate i dugogodišnji rad na očuvanju entomološke građe u cilju zaštite prirode, Božidar Horvat, za izvanredne rezultate u vatrogastvu i promicanje profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva, Zoran Jeftić, za iznimne rezultate na području rukometa, Marina Kereša, za veliki doprinos boljitku djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom, Miroslav Kocijan, za izuzetne rezultate u primjeni i razvoju informatičkih sustava, Josip i Zdenka Levanić, za požrtvovnost i odlučnost u spašavanju ljudskih života, Zdenko Marenčić, za dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju varaždinskog obrtništva, Marina Šimek, za izvanredne rezultate u dugogodišnjem radu na terenskim istraživanjima, konzervaciji i prezentaciji arheološke građe, Rifat Trpeza, za izvanredne rezultate i osobit uspjeh u radu i
aktivnom sudjelovanju u Udruzi umirovljenika Grada Varaždina i Lana Velimirović Vukalović, za izvanredne rezultate u kreativnom razvoju novih oblika edukacije.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje