Povežite se s nama

Sport

Najbolji sportaši i sportski djelatnici Varaždina primili nagrade

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 58. izbor sportaša godine Grada Varaždina za 2020. godinu, no zbog panedmije koronavirusa nije mogla organizirati svečanost dodjele priznanja i nagrada u tradicionalnom terminu početkom godine.

Čim je epidemiološka situacija dopustila, najbolji sportaši i sportski djelatnici Varaždina primili su svoja priznanja i nagrade, a svečanost se održala 26. svibnja.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, istaknuo je da je izrazito teška godina iza njih, a održan je samo dio natjecanja.

– Ali naši natjecatelji su postigli vrhunske rezultate i to valja nagraditi. Nismo se odlučili za neka online uručenja nagrada kao što su to neke druge institucije uradile. Mi smo pričekali da se epidemiološki uvjeti poboljšaju pa da svim tim ljudima koji su svoj trud, svoja odricanja tijekom cijele godine pa i proteklih godina, uložili u sport, ovdje svi zajedno zaplješćemo, stisnemo im ruku i čestitamo – rekao je Runac.

Nagrade najboljima uručio je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Stručna prosudbena komisija, koja broj 62 člana, za najbolje u 2020. godini izabrala je Enesa Garibovića iz Športskog karate kluba „Varaždin“, Klaru Koščak iz Atletskog kluba „Sloboda“, seniorsku momčad Hrvačkog kluba „Vindija“ i ekipu Ženskog rukometnog kluba „Koka“.

Enes Garibović (24) šestu je godinu zaredom proglašen najboljim varaždinskim sportašem, a upravo se vratio iz Poreča s europskim ekipnim zlatom i pojedinačnom broncom.

Stručna prosudbena komisija, koja broj 62 člana, za najbolje u 2020. godini izabrala je Enesa Garibovića iz Športskog karate kluba „Varaždin“, Klaru Koščak iz Atletskog kluba „Sloboda“, seniorsku momčad Hrvačkog kluba „Vindija“ i ekipu Ženskog rukometnog kluba „Koka“.

Enes Garibović (24) šestu je godinu zaredom proglašen najboljim varaždinskim sportašem, a upravo se vratio iz Poreča s europskim ekipnim zlatom i pojedinačnom broncom.

– Svaki puta sam rekao, i iza toga stojim, da je to posebna nagrada jer je Grad Varaždin grad sporta s iznimnim sportskim pojedincima i ekipama. Bit najbolji u svom gradu pored svih sportova i sportaša je stvarno iznimna i velika čast. Ali nema puno vremena za slavlje jer u lipnju predstoji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Treba odraditi do kraja i nadam se da bude opet dobrih vijesti kao iz Poreča – rekao je Garibović.

Nova najbolja sportašica Varaždina, Klara Koščak (16), postala je prvakinja Balkana u disciplini 60 metara s preponama s rezultatom 8,59, a osvojila je i zlato u štafeti 4×400 metara. Na PH za juniore Koščak je osvojila dva zlata i oborila dva osobna rekorda.

– Prošla godina mi je bila jako uspješna što se tiče sportskih rezultata. Prvi put sam nastupala na nekim većim međunarodnim natjecanjima i osvojila medalje. Izbor za najbolju sportašicu Varaždina mi znači jako puno, pogotovo jer sam bila najmlađa u toj konkurenciji, koja je bila stvarno odlična, sve puno vrhunskih sportašica. I ova godina mi je počela odlično, a još me čekaju neka veća natjecanja – kazala je Koščak.

Hrvačkom klubu „Vindija“ pripao je 19. naslov najbolje varaždinske momčadi, a Ženski rukometni klub „Koka“ po sedmi je put proglašen najboljom ženskom ekipom Grada Varaždina.

Najbolji sportaši osoba s invaliditetom ili gluhih osoba su Tomislav Špalj iz Saveza športskih udruga osoba s invaliditetom Grada Varaždina, Sabina Kušter iz Plivačkog kluba „Vidra“, Kuglački klub „Viseća kuglana“ osoba s invaliditetom Grada Varaždina kao muška, te kao ženska ekipa Pikado klub osoba s invaliditetom „Varaždin“.

Sve nagrade za najveće nade varaždinskog sporta otišle su u Atletski klub „Sloboda“: pojedinačno Martinu Mlinariću i Jani Koščak te u konkurenciji sportskog para, štafete ili posade Roku Farkašu, Janku Kišaku, Marku Kušteru i Mateu Pongračiću.

Dobitnik priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za 2020. godinu za životno djelo je Josip Plečko iz Streljačkog društva „Varaždin“.

Posebna su priznanja primili Božidar Vučetić (Udruga „Đuro Kulčar“), Pavao Vlahek (Savate klub „Fight Club Kovačić”) i Srećko Radulović (Klub nordijskog hodanja „Varaždin“).

Dobitnici zlatnih plaketa su Marko Santo (ŽRK „Koka“), Nenad Oskoruš (Streljački klub „Varteks”), Boris Zernec (Biciklističko društvo „Sloga”) i Ivica Đolonga (Odbojkaški klub „Kitro”).

Trener godine je Patrik Koščak (AK „Sloboda”), sportski djelatnik Slobodan Runjak (OK „Kitro”), a školski sportski djelatnik Dunja Ščapec (Srednja strukovna škola Varaždin).

Dobitnici diploma su Lucija Pokos (AK „Sloboda”), Andrej Ilić (Gimnastički klub „Vindija”), Damir Hirš (Zbor atletskih sudaca Varaždin), Ivan Čorba (Trkački klub „Marathon 95”), Oto Rihtarić (Tenis klub „Varaždin 1181”), Jasenka Peršić (Hrvatsko planinarsko društvo „MIV”), Jurica Vidaček (Gradski rukometni klub „Varaždin 1930”), Ines Domjan i Ivana Dežić (ŽRK „Koka”) te Rudolf Jurinjak (Savez sportskih udruga osoba s invaliditetom Grada Varaždina).

Jubilarne nagrade išle su Hrvačkom klub „Vindija“ za 70 godina te Hrvatskom planinarskom društvu „MIV“ i Streljačkom klub gluhih „Varaždin“ za 40 godina djelovanja.

Sportski uzori su Vito Kos (1.OŠ), Leda Pikija (2.OŠ), Marta Erhat (3.OŠ), Jana Koščak (4.OŠ), Martin Patrčević (5.OŠ), Vili Kelemen (6.OŠ), Cris Benček (7.OŠ) i Elvis Balog (Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“).

Sport

Načelnik Klapša organizirao prijam za svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta u savate boksu assaut Ines Leskovar, rodom iz Donjeg Ladanja, osvojila je zlatno odličje na Svjetskom kupu koji se ovog tjedna održavao u austrijskom gradu Weizu.

Na šestodnevnom Svjetskom kupu organizirano je natjecanje za više od 300 sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta, među kojima su nastupili i najbolji boksači iz pet klubova iz Hrvatske, pa tako i članovi Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin.

Po povratku iz Austrije, načelnik Mario Klapša primio je u prostorijama Općine Maruševec svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar, članicu varaždinskog kluba koja je u svim dosadašnjim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatne medalje.

Klapša je čestitao Leskovar na zlatnoj medalji koju je osvojila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine i time osigurala jedino zlatno odličje za Hrvatsku na Svjetskom kupu, istaknuvši pritom da se radi o iznimnom postignuću za sportašicu i priznanju kluba u kojem trenira, a koje doprinosi promociji države i Općine Maruševec iz koje dolazi. 

– Općina Maruševec prati i podržava uspjehe svih svojih sumještana, a osvajanje svjetskog zlata u konkurenciji državnih prvaka u sportu u kojem Francuzi prednjače kruna je svih dosadašnjih uspjeha koje su ostvarili. Čestitamo Ines i klubu Omega Varaždin na zlatnom odličju i želimo im još puno velikih rezultata, kako u sportu tako i na području obrazovanja na Vojnim studijima koje je Ines ove godine upisala – rekao je načelnik Mario Klapša.

Ines Leskovar rođena je 2003. godine, živi u Donjem Ladanju i ove je godine završila Gimnaziju u Ivancu. Svoju sportsku karijeru započela je s 15 godina uz vodstvo najtrofejnijih trenera Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića.

Trenira boks i savate boks, a osim što je višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta, proglašena je najboljom juniorkom u prošloj godini od strane Hrvatskog savate saveza.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu održano omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od dvije godine održalo se omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo, a grad domaćin bio je Varaždin. 

Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice Europe odmjeravali su snage u dvorani Arena uz rijeku Dravu u Varaždinu, a glavni pokrovitelj prvenstva bila je tvrtka Gazprom iz Ruske federacije. 

Uz zahtjevne organizacijske pothvate Hrvatskog stolnoteniskog saveza, prvenstvo je održano, i to u dva dijela.

Od 18. do 24. srpnja igrali su stolnotenisači i stolnotenisačice do 19 godina, a zatim su svoja igračka umijeća pokazali stolnotenisači i stolnotenisačice do 15 godina starosti.

Ukupno je na prvenstvu nastupilo 45 ekipa iz skoro svih zemalja Europe.

Priliku da čestita te da im podijeli medalje dobio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pa je tako najboljoj muškoj ekipi do 15 godina, predstavnicima Francuske, te najboljoj ženskoj ekipi, stolnotenisačicama iz Njemačke, čestitao na velikom uspjehu i ujedno im zaželio svako dobro u daljnjim sportskim nadmetanjima.

Župan je tom prilikom istaknuo da je prvenstvo jako dobro organizirano unatoč svim mjerama koje se provode zbog borbe s pandemijom, ustvrdivši da je to bila i dobra promocija za Grad Varaždin te Varaždinsku županiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje