Povežite se s nama

Život i društvo

Najdraži gosti stigli u čestitare općinarima Cestice

Objavljeno:

- dana

Čestitari

Načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja  i općinare posjetili su dragi blagdanski čestitar. Mališani iz Dječjeg vrtića Zeko svojim su domaćinima otpjevali nekoliko božićnih pjesmica. Mirko Korotaj je u ime svih zaposlenika mališanima i njihovim tetama čestitao blagdane.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počeli su radovi na proširenju mjesnog groblja u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju osiguravanja boljeg komunalnog standarda, Općina Maruševec je u drugoj polovici 2017. godine započela s aktivnostima na proširenju postojećeg mjesnog groblja u Maruševcu.

Tada je upućen zahtjev Ministarstvu državne imovine za darovanje dviju zemljišnih čestica u Biljevcu koje su pod upravljanjem Hrvatskih šuma d.o.o.. Nakon što je 2020. godine završen postupak, Republika Hrvatska darovala je zemljišta ukupne površine 10.326 m2 u neposrednoj blizini postojećeg groblja Općini Maruševec. Po dobivanju Rješenja i dozvole za sječu šume ove godine, Općina je raspisala Javni poziv za izvođenje radova krčenja šume i zbrinjavanja drvnog ostatka za proširenje groblja u Maruševcu.

Na temelju najpovoljnije pristigle ponude, radovi su povjereni specijaliziranoj tvrtki Cedrus Forest d.o.o., a procijenjena vrijednost radova iznosi 212.727,50 kuna.

– Jedna od osnovnih zadaća jedinice lokalne samouprave je osigurati što bolji komunalni standard, u što spadaju i groblja. Nakon višegodišnjeg postupka, radovi na proširenju groblja u Biljevcu započeli su prošlog mjeseca, a krčenje šumske mase trebalo bi završiti ovog tjedna – ističe načelnik Damir Šprem te dodaje kako nakon odvoza drvne mase slijedi zbrinjavanje biomase i drvnog ostatka.

– S obzirom na obim zahvata koji su potrebni za proširenje postojećeg groblja, radovi na proširenju groblja u Maruševcu će se odvijati u nekoliko faza kako bi se u konačnici ostvarili dostatni prostorni kapaciteti za duži vremenski period – naglasio je načelnik Šprem.

Realizacijom projekta proširenja groblja u Maruševcu, povećava se kapacitet ukopa za oko 1800 grobnih mjesta.

– Proširenjem groblja kroz povećanje grobnih mjesta hortikulturno će se urediti 6 grobnih polja, 5 kolno-pješačkih ulaza, kao i izmjestiti spomen-križ koji se trenutno nalazi kod dvorca Maruševec. Također, uredit će se prometnica uz groblje i novih 76 parkirnih mjesta. Kada zbrojimo sve zahvate na projektu, radi se o velikom i zahtjevnom višegodišnjem ulaganju u komunalni sustav, na čemu Općina Maruševec intenzivno radi proteklih godina – naglašava zamjenik načelnika Mario Klapša.

Osim groblja u Maruševcu, Općina Maruševec je u cilju podizanja razine javnih usluga za stanovnike Općine Maruševec, radovima na groblju u Druškovcu u 2018. i 2019. godini proširila groblje za dodatnih 560 ukopa kako bi osigurala uvjete i pretpostavke za dostojno pokapanje pokojnika iz tog dijela općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!