Povežite se s nama

Život i društvo

Nema više podstanarstva: ludbreški srednjoškolci u dvorcu Batthyany

Objavljeno:

- dana

OD 2. VELJAČE U NOVIM PROSTORIMA

Ludbreški srednjoškolci od 2. veljače više neće biti podstanari.

Nakon nekoliko godina korištenja prostorija u zgradi osnovne škole, 2. veljače sele se u nove prostorije istočne zgrade dvorca Batthyany koja se intenzivno uređivala prošlih mjeseci i u kojoj je sve spremno za početak nastave.

Na proljeće i nova fasada

– Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo gospodarstva i Grad Ludbreg uložili su znatna sredstva u sanaciju prostora takozvane stare škole. Trenutačno nam vrijeme ne dopušta uređenje pročelje, no ono je svakako predviđeno i nadam se da ćemo i taj dio riješiti s dolaskom toplijih dana. Dokaz je to da je Srednja škola Ludbreg itekako vrijedan projekt i da ga kao Grad moramo maksimalno podržavati. Nadam se da će to biti jedna točka privlačenja mladih ljudi u Ludbreg, ne samo s našeg područja već i iz drugih županija – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.
U Srednjoj školi s nestrpljenjem očekuju ovaj važan trenutak, no istovremeno se okreću novoj upisnoj kampanji. Trenutno broje 130 učenika.
– U novoj upisnoj godini 2015./2016. planiramo upisati dva nova smjera – strojobravar i kuhar-konobar. O novim zanimanjima odlučujemo u suradnji s poslodavcima i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – otkrio je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg dok nam učenici pričaju što ih najviše raduje.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati