Povežite se s nama

Atletika

Novi vrhunski rezultati

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Nakon Sare Kolak na Alpe-Jadran atletskom natjecanju u Austriji, odlične rezultate postigle su i druge varaždinske atletičarke.

Drugi dan natjecanja donio je nova iznenađenja i to odlična. Vlatka Sekirnik, koja iz natjecanja u natjecanje ima sve bolje rezultate, u
utrci na 100 m s preponama osvojila je drugo mjesto i to rezultatom 14,70. To je ujedno i njezin osobni rekord. Mateja Jambrović je trčala 200
te utrku također završila na 2. mjestu i s osobnim rekordom te rezultatom 24,90.

Da podsjetimo, samo nekoliko dana nakon pobjede na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, Sara je oborila mlađejuniorski državni rekord. Njeno je koplje (500 g) poletjelo 54,41 m i to na tradicionalnom natjecanju Alpe-Jadran u austrijskom Hartbergu. Koliko je pobjeda uvjerljiva, govori i činjenica da je drugo mjesto osvojila Slovenka Katja Zof s rezultatom 46,42 m. To je ujedno i treći najbolji rezultat u svijetu u mlađejuniorskoj kategoriji.

Zanimljivo je da je Sara u biti oborila sama svoj državni rekord iz 2010. godine kad je koplje od 500 g bacila 48,73 m.

Da podsjetimo, Sara Kolak osvojila je zlato na juniorskom PH, koje se održalo tijekom vikenda u Zagrebu, i to rezultatom 53,98 m. Osim toga,
početkom svibnja izborila je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Barceloni koje će se održati od 10. do 15. srpnja. Tada je koplje poletjelo 52,15 m.

Sara je 2010. godine postala ponosna vlasnica svjetskog mlađejuniorskog rekorda. Ona je, naime, koplje bacila 55,69 metara, a taj je
rezultat upisan u tablicu najboljih rezultata svih vremena u Hrvatskoj.

Osim Sare Kolak, u Hartbergu su i Mateja Jambrović i Vlatka Sekirnik. Tako je Jambrović osvojila treće mjesto na 100 m s rezultatom 12,26.

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje