S obzirom na trenutno važeće odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje kulturnih programa i manifestacija, tradicionalno „Antunovo v Marofu” ove se godine neće održati.

Grad Novi Marof i Turistička zajednica Grada održali su u utorak, 26. svibnja, sastanak s udrugama, ustanovama i ostalim nosiocima programa koji su posljednjih godina činili sukus ove manifestacije, a s ciljem upoznavanja s trenutno važećim preporukama za održavanje javnih okupljanja.

„Antunovo v Marofu” okuplja velik broj izvođača i posjetioca u slobodnom kretanju i podrazumijeva druženje i aktivnosti kod kojih je održavanje fizičke distance od 1,5 m teško provedivo.

– Bit manifestacije je druženje na otvorenim i neograničenim prostorima, a mjere koje su sada na snazi predviđaju ograničen broj ljudi na jednom mjestu pod određenim uvjetima. Time se gubi bit ovakvog događanja stoga se ono, nažalost, otkazuje – ističe gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Sudionici sastanka bili su pozvani na raspravu i prijedloge koji bi iznjedrili eventualno rješenje, no ipak se došlo do zaključka da je sigurnost građana najbitnija. Smirivanjem situacije uzrokovane COVID-19 virusom i popuštanjem mjera planiraju se aktivnosti koje će u danim okvirima biti provedive.

Komentari

Komentara