FOTOArhiva RT

Poslavljena sopranistica Lidija Horvat Dunjko izvest će danas u HNK u Varaždinu s početkom u 18 sati operetu “Vesela udovica”.

Naime, u tijeku je obilježavanje Dana Varaždinske županije, a posebnost u izvedbi ove predstave je ta što će to biti donatorska akcija u kojoj će svi dobrovoljni novčani prilozi građana koji će se taj dan skupiti biti uplaćeni na žiro račun Zaklade Vita za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, objasnila je posebna savjetnica župana Natalija Martinčević pri predstavljanju programa.

Ulaznice se mogu podići na blagajni HNK, a svoje simbolične donacije građani će moći ubaciti u kutiju koja će biti na samom ulazu u petak prije predstave.

Supernova

Inače, Leharova “Vesela udovica” je uz Strausovog Šišmiša jedna od najveselijih i najljepših ikad izvedenih opereta te je zaista pravi mamac za publiku.

Režiju operete „Vesele udovice” Franza Lehara potpisuju Branka Cvitković i Dinko Bogdanić, a dirigent je Darijan Ivezić.

Uz Lidiju Horvat-Dunjko (Hanna Glawari), u glavnim su ulogama Nenad Tudaković (Barun Zeta), Blanka Tkalčić (Valencienne), Ronald Braus (Grof Danilo), Martin Gelić (Camille de Rossillion), a prati ih Komorni orkestar Opere b.b.

Opereta je apsolutno rasprodana i karata više nema.

Komentari

Komentara