Povežite se s nama

U fokusu

Počinje sanacija klizišta u naselju Smotari u Kameničkom Podgorju, hoće li se riješiti i ostala klizišta?

Objavljeno:

- dana

UOČI IZBORA

U naselju Smontari na području Kameničkog Podgorja sanirat će se klizište.

Spomenuti radovi u skladu su s Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za ovu godinu.

Posljednjih je godina došlo do pojave brojnih klizišta, a posebice je pogođeno područje Kameničkog Podgorja. O problemima mještana koji tu žive pisali smo i mi u Regionalnom tjedniku.

>>Život na rubu kod Bednje: Kuće se nakrivile, ograde su popustile, a cesta i dalje – klizi

Sanacije klizišta zahtijevaju velika financijska sredstva, pa iz Grada Lepoglave poručuju da nisu u odjednom napraviti sve sanacije, pa se to čini po fazama.

– Ulažemo velika sredstva samo kako bi stanje vratili u prethodno, prije nego li su se klizišta dogodila, te tako građanima osigurali uvjete za nesmetan život – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je obišao klizište u naselju Smontari.

U sanaciju klizišta na području Kameničkog Podgorja uključila se i Županijska uprava za ceste koja sanira klizišta uz županijsku prometnicu.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Lepoglava

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje