Povežite se s nama

Međimurje

Posjetom i poklonom razvedrili dan starijim sugrađanima u Murskom Središću

Dražen Srpak posjet stari1

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i predstavnica Društva žena Mursko Središće Klara Glavina posjetili su 20. prosinca starije osobe u Murskom Središću i uručili im prigodni poklon povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Posjetili su sljedeće sugrađane: Levačić Anđelu, Klopotan Antona, Cilar Ljubicu, Čančar Bebu, Radovan Josipa, Levačić Mariju, Petričević Mariju, Prelog Genovevu, Horvat Julijanu, Rob Terezija, Zadravec Hugu, Krsnik Genovevu, Perhoč Kristinu.

Kod svakog su se zadržali u kraćem ugodnom druženju i poželjeli im dobro zdravlje, veselje i sreću te dogovorili ponovni susret sljedeće godine.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje