FOTOMORH

Dan Grada Varaždina i blagdan svetog Nikole u Varaždinu će se obilježiti nizom kulturnih, sportskih, društvenih, ali i ostalih događanja u sklopu Adventa u Varaždinu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina na rasporedu je 6. prosinca u 11 sati u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu, gdje će u 19.30 besplatni svečani koncert održati Komorni sastav Simfonijskoga puhačkog orkestra Hrvatske vojske.

Zapovjednik Orkestra Hrvatske vojske je pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan, sopranistice su Arijana Gigliani Philipp i Ivana Lazar, a violinistica je Vlatka Peljhan.

Dan kasnije, 7. prosinca, u 12 sati u Ulici Otona Župančića 4 otvara se Muzej oldtimera i stare tehnike akademskog slikara prof. Živka Skuhale, a u 18 sati u franjevačkoj crkvi bit će predstavljen obnovljeni glavni oltar sv. Ivana Krstitelja. U večernjim satima u HNK-u će Ana Rucner, Vlado Kalember i drugi zapjevati kako bi pomogli u prikupljanju novaca za liječenje mladića Lea Marinovića.

U subotu, 8. prosinca, na Gradskim bazenima Varaždin održat će se Međunarodni plivački Grand prix miting „Sveti Nikola“, a od 19.30 na Trgu kralja Tomislava nastupa Natali Dizdar. Na veliku će scenu varaždinskoga HNK-a toga istog dana i Tamburaški orkestar HRT-a i Centar tradicijske kulture Varaždin, uz posebnoga gosta Đanija Stipaničeva.

Varaždinski komorni orkestar veliki će koncert održati u nedjelju, 9. prosinca, u HNK-u, a program proslave Dana Grada Varaždina zaključit će se u srijedu, 26. prosinca, u 12 sati koncertom Prljavog kazališta u Areni Varaždin.

Komentari

Komentara