Povežite se s nama

Međimurje

Prelog: karatisti Dalia i Tino, kuglač Franjo Gosarić i maratonac Andrej Hladnik na prijamu kod gradonačelnika

Foto: Studio VIPRO

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki bili su domaćini prijama za uspješne sportaše koji nastupaju u redovima klubova izvan Preloga, a prošle su se godine okitili vrijednim naslovima.

Dalia Šestak nakon početaka u Karate klubu Mihovil iz Preloga sada se natječe kao članica Karate kluba Globus. Prvenstvo Hrvatske u pojedinačnim borbama za mlađe uzraste okupilo je u listopadu u Jastrebarskom 655 mladih karataša iz 73 karate kluba, a Dalia je osvojila naslov prvakinje u kategoriji osmogodišnjakinja do 33 kilograma. I Tino Panić je s karatom započeo u KK Mihovilu, a danas brani bolje Globusa. Brojni su njegovi sjajni rezultati, a u protekloj godine ističe se zlatna medalja sa Svjetskog kupa koji je održan u okviru „Youth League Poreč 2022.“, gdje je Tino osvojio zlato u kategoriji dječaka do 35 kilograma.

Franjo Gosarić član je čakovečkog Kuglačkog kluba Željezničar koji se godinama natječe u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi te je iz sezone u sezonu sve bolji i prepoznatljiviji u hrvatskim okvirima, a u ovom trenutku je najuspješniji kuglački klub iz Međimurja. Protekle je godine Franjo Gosarić u tandemu s Denisom Košakom osvojio naslov seniorskog prvaka Hrvatske u paru, a njih dvojica su ujedno i prvaci Međimurja. Do naslova prvaka Hrvatske svladali su i profesionalce, hrvatske reprezentativce, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

Andreju Hladniki prva sportska ljubav bio je nogomet, a posljednjih nekoliko godina uspješan je trkač, odnosno maratonac, koji se natječe u klupskim bojama Atletskog kluba Varaždin. Gotovo da nema utrke u Hrvatskoj u kojoj Andrej nije stao na postolje, a protekle se godine okitio i naslovom prvaka Hrvatske. Pobjedom na „Sljemenskom maratonu 2022.“, s vremenom 3:31.14, Hladnik je postao prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Zaklada „Katruža“ ove godine dodijelila 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura, uskoro humanitarni koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ održao je u 2023. godini tri sjednice: 211. e-sjednicu 10. siječnja, 212. sjednicu 9. veljače te 213. sjednicu 29. ožujka 2023. godine.

Na 211. sjednici dodijeljene su dvije pomoći: podnositeljici zahtjeva iz Čakovca za doplatu lijeka odobreno je 140,69 eura te djetetu iz Belice za doplatu slušnog pomagala 424,06 eura, što u ukupnom iznosu doseže  564,75 eura.

Na 212. sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od 8.407,68 eura i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri.

Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je 450 eura za terapijsko jahanje, a podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 757,68 eura za kupnju lijeka.

Na 213. sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10.005 eura. Djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca, te Nedelišća, Celina i Brezovca za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana  za doplatu pomagala (očne proteze) dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura. Tijekom protekle godine Zaklada je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od 275.378,54 kune (36.530,10 eura ).

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja 2023. godine, u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert  „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu“, a tjedan dana prije, u subotu, 22. travnja, na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade. O detaljima događanja u sklopu Proljeća za Katružu na vrijeme ćemo izvijestiti javnost, rekli su iz „Katruže“.

– Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez podrške dobrih ljudi Zaklada ne bi mogla pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz Zaklade „Katruža“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje