Povežite se s nama

Crna kronika

Preloški policajci u Piškorovcu pronašli oružje, streljivo, novac te biljnu materiju nalik na drogu

Objavljeno:

- dana

Policijska uprava međimurska i u ovoj godini nastavlja s radom na suzbijanju nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te svih pojavnih oblika zlouporabe droga.

Suzbijanje ove vrste kriminaliteta vrlo visoko je na listi postavljenih prioriteta u radu Policijske uprave međimurske.

Upravo u cilju pronalaska oružja i droge koju pojedini neodgovorni pojedinci nedozvoljeno i nezakonito posjeduju, policijski službenici Policijske postaje Prelog temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu pretražili su prostorije obiteljskih kuća i drugih pripadajućih prostorija u Piškorovcu, kojima se koriste 65-godišnjak i 41-godišnjak.

Pretragom kuće i drugih prostorija koje koristi 65-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku nepoznatog proizvođača, pušku M-48, zračnu pušku, stotinjak komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm te pedesetak grama zeleno-smeđe biljne materije nalik na drogu.

Pretragom kuće i drugih prostorija koje koristi 41-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli zračnu pušku s optičkim nišanom, digitalnu vagu, dvjestotinjak grama nepoznate biljne materije svijetlozelene boje nalik na drogu te novac u domaćoj i stranoj valuti.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 65-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 65-godišnjak počinio i prekršaje iz  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskoga suda u Čakovcu.

Pronađena nepoznata bilja materija nalik na drogu dostavit će se na toksikološko vještačenje Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Crna kronika

Vozačica (23) autom sletjela s ceste i udarila o drvo, ozlijeđena putnica (52)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 21. siječnja 2021. godine oko 6 sati na kolniku lokalne ceste nedaleko Oporovca (prometnica uz drenažni kanal akumulacijskoga jezera HE Dubrava), došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena 52-godišnjakinja.

Vozačica Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1997. godine, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (kolnik mokar) te vidljivosti (noć) zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem te je u zanošenju automobilom izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom vozila udarila je u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i bočnim dijelom vozila u drvo.

Ozlijeđena 52-godišnja putnica iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Novom Marofu “nestala” kamp prikolica, u Jalkovcu iz radnog stroja otuđeno gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 20./21. siječnja na parkiralištu poduzeća u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu nepoznati je počinitelj otuđio neregistriranu kamp prikolicu u vlasništvu 47-godišnjaka.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.     

Dodajmo da je na gradilištu u Ulici braće Radić u Jalkovcu nepoznati je počinitelj iz radnog stroja u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Slavonskom Brodu otuđio stotinjak litara dizel goriva. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati