Povežite se s nama

Crna kronika

Preloški policajci u Piškorovcu pronašli oružje, streljivo, novac te biljnu materiju nalik na drogu

Objavljeno:

- dana

Policijska uprava međimurska i u ovoj godini nastavlja s radom na suzbijanju nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te svih pojavnih oblika zlouporabe droga.

Suzbijanje ove vrste kriminaliteta vrlo visoko je na listi postavljenih prioriteta u radu Policijske uprave međimurske.

Upravo u cilju pronalaska oružja i droge koju pojedini neodgovorni pojedinci nedozvoljeno i nezakonito posjeduju, policijski službenici Policijske postaje Prelog temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu pretražili su prostorije obiteljskih kuća i drugih pripadajućih prostorija u Piškorovcu, kojima se koriste 65-godišnjak i 41-godišnjak.

Pretragom kuće i drugih prostorija koje koristi 65-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku nepoznatog proizvođača, pušku M-48, zračnu pušku, stotinjak komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm te pedesetak grama zeleno-smeđe biljne materije nalik na drogu.

Pretragom kuće i drugih prostorija koje koristi 41-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli zračnu pušku s optičkim nišanom, digitalnu vagu, dvjestotinjak grama nepoznate biljne materije svijetlozelene boje nalik na drogu te novac u domaćoj i stranoj valuti.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 65-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 65-godišnjak počinio i prekršaje iz  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskoga suda u Čakovcu.

Pronađena nepoznata bilja materija nalik na drogu dostavit će se na toksikološko vještačenje Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Crna kronika

Nizozemskom državljaninu u Varaždinu s nosača na autu ukradena dva MTB bicikla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu državljana Nizozemske, starosti 29 godina, o krađi, javila je PU varaždinska.

Nizozemski državljanin prijavio je da je nepoznati počinitelj od 26. do 27. lipnja s nosača za bicikle na osobnom vozilu, koje je bilo parkirano na parkirališta u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, otuđio dva MTB bicikla.

Visina materijalne štete procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija riješila slučaj: umirovljenica ukrala suncobran na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanja nad ženom starosti 69 godina.

Sumnja se da je 19. lipnja iz otvorenog skladišta na kupalištu Aquacity otuđila suncobran, javila je PU varaždinska.

Varaždin: s jedne terase otuđeno šest stolaca, a na Aquacityu ukraden suncobran

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja suncobran je vraćen odgovornoj osobi oštećene javne gradske ustanove, a protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje